Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stoica Cristinel Popa Foto: arhiva personală
Stoica Cristinel Popa Foto: arhiva personală

Stoica Cristinel Popa a absolvit cu onoruri Universitatea Stanford, fiind ales ca „cel mai probabil să fie un viitor preşedinte al ţării sale“ de către colegii săi de la Universitatea Harvard, şi a primit burse pe perioada studiilor ce însumează peste jumătate de milion de dolari.

La 1 Decembrie 1918 au sosit la Alba Iulia 1.228 de delegaţi. Aceştia au prezentat ceea ce se numea atunci „credentionale”, pentru a participa la Marea Adunare Naţională Română, astfel încât ”să contribuie cu votul lor la deciderea sorţii viitoare a neamului românesc”.

Proiectul „România 2118” reuneşte mesajele a 200+ români extraordinari din întreaga lume. Aşa cum au făcut înaintaşii lor acum 100 de ani, fiecare dintre cei aleşi va prezenta un „credential” – un mesaj din România anului 2018 pentru România anului 2118.

Mesajele au fost adunate şi introduse în Capsula Timpului „România 2118”, o semisferă din bronz, pe un soclu din calcar. În faţă semisferei a fost aşezată o carte deschisă, cu un mesaj simbolic. Ambele sculpturi au fost realizate din bronz şi au fost aşezate într-un loc simbolic la Alba Iulia, capitala sufletului românesc.

Capsula Timpului va fi prezentată publicului reunit la Alba Iulia în zilele de 30 noiembrie  şi 1 Decembrie 2018. După exact 100 de ani, pe 1 Decembrie 2118, Capsula Timpului se va desigila, iar mesajele vor fi citite pentru prima oară. Proiectul „România 2118” include şi o platformă web (site oficial) cu biografiile şi pozele celor 200+ de români. Pentru următorul secol, vizitatorii vor putea accesa această platformă printr-un QR code amplasat pe soclul capsulei timpului „România 2118”.

stoica cristinel popa 3

Între cei 200+  români extraordinari a fost ales şi Stoica Cristinel Popa, preşedintele Asociaţiei Euroteens din Brăila şi absolvent al Stanford University, Harvard University şi University of Texas, actualmente doctorand la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. 

Pe parcursul carierei sale, Stoica Cristinel Popă a mai primit numeroase distincţii, printre care se numără absolvirea „cu onoruri“ a Universităţii Stanford, alegerea ca „cel mai probabil să fie un viitor preşedinte al ţării sale“ de către colegii de la Universitatea Harvard, „Premiul de Excelenţă pentru Studenţii Angajaţi“, oferit de către Departamentul de Resurse Umane de la Universitatea din Texas şi “Diploma de Onoare” pentru implicare în dezvoltarea comunităţii şi impact pozitiv adus în societate, din partea Junior Chamber Internaţional. Cu burse ce însumează peste jumătate de milion de dolari, a participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente.

stoica cfristinel popa 1

“Sa fiu invitat să particip în cadrul acestui proiect remarcabil a fost o mare onoare, un gest care m-a mişcat până la lacrimi. Mulţi dintre românii incluşi în acest proiect, de la Ivan Patzaichin până la Eugen Doga, erau deja mari personalităţi acum 30 de ani când m-am născut eu. Pentru România, recunoaşterea meritelor românilor educaţi în afară ţării la universităţi de prestigiu ar fi o reîntoarcere la normalitate, la meritocraţia limitată, dar consistentă, din perioada interbelică”, ne-a declarat Stoica Cristinel Popa.

stoica cristinel popa 2

Doctorandul va participa la inaugurarea monumentului Capsula Timpului la Alba Iulia pe 30 noiembrie, cu ocazia festivităţilor pentru Centenarul Marii Uniri. Proiectul “România 2118” este organizat de către Fundaţia CAESAR, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Primăria municipiului Alba Iulia. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite