Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Doi concubini veniţi din Portugalia au fost săltaţi de poliţişti de la ghişeul de primiri a actelor de identitate şi plasaţi în carantină

0
2 Jul 2020 15:16:15
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat şi o femeie, de 33 şi 30 de ani, au ignorat măsura izolării la domiciliu şi s-au prezentat la Poliţie pentru a-şi ridica actele de identitate. La verificarea în baza de date, ambii figurau cu menţiunea ”Alertă COVID”.

Pe 1 iulie, Secţia 5 Poliţie Galaţi a fost sesizată de către directorul S.P.C.L.E.P. Galaţi cu privire la faptul că, la ghişeul de primiri documente de identitate, s-au prezentat două persoane, un bărbat şi o femeie, iar cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că acestea figurează cu menţiunea ”Alertă COVID”.
 
”În urma verificărilor s-a stabilit că cele două persoane în vârstă de 33 de ani respectiv 30 de ani, domiciliaţi în comuna Măstăcani, judeţul Galaţi, sunt concubini, iar aceştia au revenit în ţară în data de 24.06.2020 din Portugalia, astfel că s-a luat măsura de izolare la locaţia declarată la intrarea în ţară, respectiv comuna Măstăcani, jud. Galaţi, pentru o perioadă de 14 zile”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
 
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum şi a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înştiinţat Dispeceratul DSP Galaţi. Persoanele în cauză au fost ulterior transportate şi introduse în carantină în centrul instituţionalizat Hotel Sport Galaţi
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale Galaţi au efectuat verificări la mai multe adrese din municipiul Galaţi, iar la 5 dintre aceste adrese, 2 bărbaţi şi 3 femei nu au fost găsite, deşi trebuiau să fie în izolare la domiciliu. 
 
Faţă de aceste persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum şi a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înştiinţat Dispeceratul DSP Galaţi.
 
Unul dintre bărbaţi a fost identificat, astfel că s-a luat măsura plasării acestuia în carantină instiţutionalizată, iar faţă de celelalte patru persoane se  fac verificări în vederea depistării şi luării aceleaşi măsuri. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările