Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Doi fraţi pătaţi: Jaf la bancomate cu carduri falsificate

0
1 Mar 2010 10:47:39
Autor: adevarul
Tinerii au furat fără discriminare de la toate bancomatele din oraş
Tinerii au furat fără discriminare de la toate bancomatele din oraş

Doi vasluieni au fost trimişi în judecată după ce au fost prinşi de ofiţerii DIICOT imediat ce devalizaseră mai multe bancomate din Galaţi cu mii de euro. Poliţiştii au confiscat 71 de carduri falsificate, care conţineau numere de cont şi coduri PIN la aproape toate băncile, dar şi la instituţii financiare din SUA.

Marius Ioan Crăsuleac şi Alin Ciprian Cordaş au demonstrat că sistemele de securitate ale băncilor nu sunt nici pe departe atât de invulnerabile pe cât par.

Cei doi care sunt fraţi, originari din oraşul Bârlad, judeţul Vaslui, i-au adus la disperare pe reprezentanţii mai multor bănci din Galaţi după ce au furat zeci de milioane cu carduri piratate.

Conform declaraţiei lui Crăsuleac, în aprilie 2008 ar fi luat legătura cu o persoană rămasă deocamdată neidentificată, care i-ar fi oferit 71 de carduri bancare falsificate contra sumei de 100 de milioane de lei vechi.

Cardurile falsificate aveau înscrise pe banda magnetică numere de cont ale mai multor bănci din România, dar şi SUA împreună cu o parte din codurile PIN necesare pentru efectuarea operaţiunilor bancare.

Cei doi fraţi au decis să testeze cardurile la ATM-urile din municipiul Galaţi. Iniţial, au scos de probă 500 de lei iar când au văzut că nimeni nu spune nimic, s-au apucat de treabă.

Au început să facă retrageri de 2.200 de lei, 1.800 de lei şi au ţinut-o tot aşa până când poliţiştii de la DIICOT Galaţi i-au descoperit.

Aproape 5.000 de euro confiscaţi

Când au realizat că afacerea a ieşit la iveală, cei doi fraţi au încercat să fugă, dar nu au ajuns prea departe.

Marius Ioan Crăsuleac a fost blocat în trafic de poliţişti, în timp ce fratele său era prins la Bârlad.

Nu mică le-a fost surpriza poliţiştilor când au găsit asupra lui Alin Ciprian Cordaş suma de 4.950 de euro, în timp ce în maşina lui Crăsuleac au fost descoperite 71 de carduri bancare falsificate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis vineri în judecată pentru punerea în circulaţie de instrumente de plată electronice falsificate.

Culmea ridicolului este că Marius Crăsuleac a fost pus în libertate printr-o decizie a Judecătoriei Galaţi, menţinută ulterior de Tribunal pe motiv că nu ar prezenta pericol social.

Cardurile falsificate au fost depuse la dosar iar instanţa de judecată va decide dacă ele vor fi sau nu distruse la finalul procesului. De regulă,falsificatorii nu prea sunt prinşi, dar acest caz este o excepţie", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache. Cei doi fraţi riscă acum până la 12 ani de puşcărie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările