Donaţie specială de picturi creştine pentru capela unui centru de îngrijire a bolnavilor în stadii terminale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi artişti din Galaţi şi Brăila au pus umărul la această acţiune caritabilă organizată de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, cu sprijinul Arhiepiscopului Casian.

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a reuşit să dea o finalitate specială picturilor care au făcut parte din expoziţia „Chipuri de Sfinţi Vindecători”, găzduită până acum câteva zile de  sala „Sergiu Dumitrescu“ a  amintitei instituţii de cultură.

Expoziţia a fost rodul unei frumoase colaborări în cadrul primei ediţii a proiectului cultural-artistic „Iconari la Dunărea de Jos” şi a reunit în cadrul unui atelier deschis de iconografie, artişti consacraţi, iubitori de artă sacră, dar şi elevi, studenţi şi profesori de la instituţiile de profil din Galaţi şi Brăila, care pe parcursul a două zile au zugrăvit icoane cu chipuri de sfinţi vindecători. 

Expoziţia şi finalitatea ei a fost rodul stăruinţelor şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a şi participat la vernisaj şi la ateliere, alături de artişti, oameni de cultură, cadre didactice, studenţi, elevi seminarişti, preoţi şi credincioşi din eparhie.

Cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de mulţumire pentru efortul pe care artiştii depun în realizarea icoanelor, arătând totodată cât de importantă este cinstirea icoanei în viaţa creştinului.

Imagine indisponibilă

Scopul acestei activităţi este, cum spuneam, unul special, întrucât lucrările realizate vor fi donate capelei ce va fi amenajată în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” - Veneţia, din municipiul Brăila. 

Imagine indisponibilă

„Această manifestare constituie un bun prilej de descoperire şi împărtăşire a tradiţiei bizantine cu specific autohton în spaţiul iconografic contemporan, o punte de legătură coerentă, în spiritul şi în buna rânduială a Bisericii”, a spus artista gălăţeană Camelia Ionescu Popa, invitat special al evenimentului.

La final, Părintele Arhiepiscop Casian a oferit iconarilor participanţi la eveniment diplome şi cărţi de rugăciune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite