Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Dr. Mihai Craiu, pediatru: „Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale“

2
25 Jan 2022 09:48:46
Autor: Cornelia Mazilu
Medicul Mihai Craiu, sursa: Arhivă
Medicul Mihai Craiu, sursa: Arhivă

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul „Alessandrescu-Rusescu” din Bucureşti, avertizează despre prescrierea abuzivă a antibioticelor pentru copii. Specialistul spune că „antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale”.

Dr. Mihai Craiu relatează, pe pagina sa de Facebook, despre un studiu realizat de grup de cercetători din Spania, care dovedeşte că „prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor”.

„Apropos de prescrierea de antibiotice fără motiv, doar din caza unei abordări <defensive>.Acest studiu, din Spania, dovedeşte că prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor preşcolari sau şcolari (nu este un studiu referitor la sugarii cu boli respiratorii!) cu infecţii necomplicate ale căilor respiratorii”, scrie dr. Craiu. 

Concluzia specialiştilor este că antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale. 

„Poate mai reducem şi noi prescripţiile mult prea entuziaste de antibiotic pentru orice copil răcit, cu febră... Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale atât de obişnuite acum în sezonul rece”, susţine pediatrul.

Dr.  Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde oferă cunoştinţe medicale părinţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%
 

 

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

robert trevor
25.01.2022, 10:43:00

ar trebui totusi un pic de retinere in a publica acest fel de opinii chiar din partea unui doctor. toti am fost copii si stim foarte bine ca daca nu am fi luat antibiotice am fi sfarsit ca multi dintre oamenii care se prapadeau inainte de inventarea acestora, nu sunt doctor dar stiu foarte bine pe propria mi piele ca aceste antibiotice lucreaza pentru combaterea tusei. sanatate

0 (2 voturi)
cloudvick
25.01.2022, 11:26:18

bla bla bla...ca altceva nu-mi vine sa comentez

-18 (18 voturi)
Modifică Setările