Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Edil din judeţul Galaţi, în conflict de interese.  Şi-a promovat soţia care lucrează la primărie

0
29 Oct 2020 16:11:11
Autor: Valentin Trufasu
Vlad Mihăiţă FOTO arhiva personală
Vlad Mihăiţă FOTO arhiva personală

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că primarul comunei Cuca, Vlad Mihăiţă, se află în conflict de interese administrativ prin promovarea într-un grad profesional superior a soţiei sale.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul comunei gălăţene Cuca, Vlad Mihăiţă, se află în conflict de interese administrativ.

„În exercitarea mandatului de primar (2016-2020) a emis la data de 16 mai 2018 Dispoziţia privind promovarea în grad profesional superior a soţiei sale, inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Cuca. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi  art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit art. 70 din Legea nr. 161/2003,„Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”.

Conform art. 71 din Legea nr. 161/2003, „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”, iar potrivit art. 76, alin. (1)  din Legea nr. 161/2003, „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Potrivit inspectorilor de integritate, primarul comunei Cuca  nu a depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, deşi „persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Consilier local reales, găsit în incompatibilitate. A candidat deşi are interdicţie pentru trei ani

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările