Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Emigrant fericit că a scăpat de corupţia din ţară:„Adio, România! Îţi mulţumesc Austria că m-ai adoptat!"

0
16 Oct 2011 05:02:00
Autor: adevarul
Da. Românii fac acum coadă să plece din ţară!
Da. Românii fac acum coadă să plece din ţară!

Gălăţeanul Florin Vasiliu a comentat, tocmai din Austria, pe site-ul galati.adevarul.ro, la articolul „Cum să falsifici un catalog şcolar", apreciind că, în lupta cu corupţia, România este o ţară pierdută. Opinia domniei-sale ni se pare un prilej execelent de dezbatere. Tu ce crezi despre situaţia din România?

Iată opinia lui Florin (menţionăm că am folosit, cu intenţie, un nume fictiv):

„Asta e România. O ţară anormală, plină de hoţi şi falsificatori, de la cel cu ţâţa-n gură până la ăla cu sfârcul secretarei în gură. Ne plângem că ne beştelesc francezii, însă ei se comportă elegant faţă de ceea ce am merita... O ţară de cocalari, de curve ajunse vedete, mai pe scurt - o ţară pierdută. Nu mă mai miră absolut nimic. Aşept ziua când o loază va tăia gâtul unui om pe stradă, iar justiţia va constata că de fapt gâtul victimei este de vină pentru că a căzut în cuţit. Adio România! Sunt fericit că trăiesc într-o ţară normală, unde valorile sunt valori. Îţi mulţumesc, Austria, că m-ai adoptat".

Părerea lui Florin nu este singulară. Adrian Răduţă, fost profesor în România, actual constructor în Germania, îşi povesteşte trăirile şi dezamăgirile legate de modul cum sunt trataţi oamenii în România,

„Am fost profesor de istorie şi limba latină 12 ani , titular şi cu gradul didactic II, iar când salariul a scăzut de la 550 euro la 200 euro, am hotărât împreună cu soţia să ne mutăm în Germania, penru a putea să-l susţinem material pe fiul cel mare, care studiază stomatologia. Aici lucrez în construcţii, iar soţia, absolventă de facultate şi ea, face curat în birouri. Dar putem să ne plătim chiria, întreţinerea, să ne cumpărăm ce dorim, inclusiv o maşină bună, şi să trimitem lunar 400-500 euro băiatului. Fata cea mică este cu noi şi merge la grădiniţă. Totul în numai 18 luni. În România, ca profesor,te simti penibil. Tu mergi la liceu pe jos, iar elevii tai te saluta, claxonand din BMW,Mazda si alte masini bune. Dacia ta stă in fata blocului ca benzina e prea scumpă să îţi permiti sa mergi zilnic cu ea...", spune Adrian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările