Galaţi

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV/ Sherlock Holmes de închiriat. Vezi aici cine te poate ajuta să-ţi spionezi nevasta sau partenerii de afaceri

0
10 Mar 2011 08:23:17
Autor: adevarul
Filajul persoanelor urmărite se face cu mai multe maşini Foto Bogdan Dimofte
Filajul persoanelor urmărite se face cu mai multe maşini Foto Bogdan Dimofte

S-a înfiinţat prima agenţie de detectivi din Galaţi, care se ocupă de la urmărirea adolescenţilor până la verificarea loialităţii angajaţilor şi asociaţilor. Tarifele pornesc de la 10 euro pe oră pentru un detectiv, dar acestea pot fi substanţial reduse dacă de exemplu un părinte vrea să afle ce anturaj are copilul său ori se droghează.

La Galaţi funcţionează o agenţie de detectivi care este condusă de Doina Geru, profesor de limba engleză şi inspector pentru această disciplină în cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean. Iniţiativa înfiinţării acestei agenţii a fost inspirată de tatăl profesoarei, un fost poliţist, care îi povestea când era mică despre cazurile pe care le rezolva dându-i în vileag şi arestându-i pe răufăcători.

Agenţia de Investigaţii SC Reflector SRL, înfiinţată în 2010, prestează servicii de investigare în special societăţilor comerciale.

„Sunt firme care participă la licitaţii şi doresc să ştie dacă angajaţi de-ai lor nu dezvăluie concurenţei preţul pe care sunt dispuse să îl plătească. Au fost cazuri în care administratorii unor societăţi doreau să verifice loialitatea asociaţilor din firmă sau a angajaţilor", ne explică Doina Geru.

Agenţia de detectivi se poate implica şi în altfel de activităţi. De exemplu, supravegherea copiilor de către părinţii lor plecaţi să lucreze în străinătate şi care doresc să ştie ce anturaj au odraslele lor ori dacă se droghează sau încalcă legea.

Preţul, negociabil

Au fost însă şi solicitări ale unor persoane care voiau să afle dacă asistenta angajată pentru a le îngriji părinţii vârstnici îşi face treaba. Patronul unei firme de maxi- taxi a apelat la detectivii agenţiei pentru a afla dacă şoferii pe care îi are angajaţi declară toate veniturile obţinute într-o zi de muncă pe traseele din oraş.

Tarifele percepute de agenţie nu sunt chiar pentru toate buzunarele, acestea pornind de la 10 euro pe oră pentru un detectiv şi putând ajunge până la 25 de euro pe oră în funcţie de resursele necesare pentru investigaţie (logistice şi umane). Totuşi preţurile nu sunt „ bătute în cuie".

„Tarifele diferă în funcţie de complexitatea cazului, numărul de persoane angrenate, deplasările pe care trebuie să le facem şi perioada de timp a investigaţiei. Am făcut însă rabat la preţ atunci când un părinte ne-a cerut ajutorul pentru a afla ce se întâmplă cu copilul său", ne-a declarat Doina Geru, directorul agenţiei de detectivi.

Nu sunt recuperatori

S-a întâmplat chiar şi ca unii interlopi să încerce să apeleze la detectivi, pentru a-i găsi pe cei cărora le împrumutaseră bani cu camătă sau cărora intenţionau să le facă rău. Fireşte că răufăcătorii au fost refuzaţi. La fel şi clienţii care aveau nevoie de ajutorul investigatorilor agenţiei pentru recuperarea unor sume de bani sau pentru interceptări telefonice.

„Nu putem face orice. Nu facem recuperări de bani pentru că asta înseamnă tâlhărie şi nici nu interceptăm convorbiri telefonice pentru că reprezintă violarea secretului corespondenţei", precizează Doina Geru.

Au existat însă cazuri de persoane care doreau să ştie, în perspectiva cumpărării unui apartament, dacă metehnele locatarilor din blocul respectiv ar putea fi un motiv de renunţare la această intenţie. Detectivii au aflat dacă vecinii sunt recalcitranţi sau ascultă manele cu sonorul la maxim.

Una peste alta, serviciile unei agenţii de detectivi se pot dovedi extrem de utile şi necesare atât în viaţa personală, cât şi în afaceri.

Băncile şi societăţile de asigurări, clienţi fideli

Multe solicitări pentru serviciile agenţiei vin din partea băncilor şi a societăţilor de asigurări. Acestea vor să afle dacă clienţii lor sunt solvabili ori dacă daunele provocate maşinilor sunt într-adevăr provocate accidental. Agenţia de detectivi se mai ocupă şi de prevenirea infracţiunilor prin evidenţierea vulnerabilităţilor legate de asigurarea pazei societăţilor comerciale. Există un interes din ce în ce mai mare din partea angajatorilor care doresc să afle dacă certificatele medicale eliberate angajaţilor sun justificate de starea de boală şi dacă aceştia sunt într-adevăr în concediu medical.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii