Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Expoziţie de aparate de radio vechi la Muzeul de Istorie din Galaţi, pentru a marca Ziua Mondială a Radioului

0
12 Feb 2017 15:55:25
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhiva Adevîrul
FOTO Arhiva Adevîrul

Expoziţia este organizată de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi şi va fi găzduită de Casa Cuza Vodă. Vernisajul va avea loc luni, 13 februarie 2017, de la ora 12,00. Tot pe 13 februarie se fac şi 71 de ani de la prima emisie a postului de radio al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi vă invită luni, 13 februarie 2017, de la ora 12,00, la vernisajul expoziţiei „Aparatul de radio, mijloc de comunicare” pentru a sărbători Ziua Mondială a Radioului.

Acum 71 de ani, pe 13 februarie 1946, postul de radio al Naţiunilor Unite difuza prima emisie. În anul 2011, Academia Spaniolă de Radio are iniţiativa instituirii unei zile menită să celebreze Radioul, iar această propunere este prezentată în luna septembrie, la sesiunea Comitetului Executiv al UNESCO. 

O lună mai târziu, în cadrul Conferinţei generale a UNESCO este aprobată crearea Zilei Mondiale a Radioului.

Expoziţia temporară „Aparatul de radio, mijloc de comunicare” organizată de muzeograf Valentin Bodea aduce în atenţia gălăţenilor aparate de radio (anii '30 - '80) din Colecţia „Ştiinţă şi tehnică” a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, dar şi acte (facturi din anii '20-'40) care atestă existenţa în oraşul Galaţi a unor magazine care vindeau şi aparate de radio.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul "Casa Cuza Vodă" (str. Al. I. Cuza, nr. 80), secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările