Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Expoziţie de artă figurativă la Galaţi. Reuneşte lucrările a nouă artişti din generaţii diferite

0
23 Oct 2019 11:19:33
Autor: Costel Crangan
Muzeul de Arta Vizuala Galaţi FOTO Arhiva Adevărul
Muzeul de Arta Vizuala Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Vernisajul va avea loc miercuri, 23 octombrie 2019, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în prezenţa artiştilor şi a reprezentanţilor Societăţii Artiştilor Figurativi din România (SAFR).

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură şi grafică organizată de prestigioasa instituţie culturală în colaborare cu Societatea Artiştilor Figurativi din România (SAFR). Evenimentul are loc miercuri, 23 octombrie 2019, de la ora 18,00.

Vor expune Călin-Raul Anton (Cluj), Theodora Daniela Capăt (Suedia), Cornel Corcăcel (Galaţi), Constantin Crenganiş (Iaşi), Raul Popa (Galaţi), Liviu-Adrian Sandu (Galaţi), Lucian Constantin Smău (Iaşi) şi elevii Cosmin Caraman şi Claudia Riza de la Liceul de Arte ,,Dimitrie Cuclin” (proaspăt câştigători ai Concursului Naţional ,,Artistul adolescent” 2019).

,,Promovarea artei figurative, generic numită «realistă», nu mai este un deziderat pentru Societatea Artiştilor Figurativi din România, ci a devenit o certitudine, în ciuda faptului că la nivel naţional sunt puţini artişti care mai preţuiesc şi dovedesc măiestria, iar coagularea lor într-o expoziţie de grup nu-i tocmai o misie uşoară. De această dată, SAFR aduce în faţa publicului vizitator doi sculptori din Iaşi, un pictor din Cluj, o tânără pictoriţă din Suedia (născută în România), dar şi trei artişti gălăţeni”, spun organizatorii.

Promovarea tinerelor talente este un alt punct important din agenda SAFR, de aceea în expoziţie, alături de lucrările artiştilor consacraţi, vor fi prezente şi lucrările premiate ale celor doi câştigători ai Concursului Naţional „Artistul adolescent”, concurs aflat la prima ediţie în anul 2019.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii