„Fabrica“ de ingineri-inventatori de la Galaţi, susţinută cu o donaţie importantă de Centrul de Inginerie Bosch

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Florin Marin Bogdan alături de studenţii săi în sala cercului ştiinţific recent mobilată de Bosch Foto: arhiva personală
Profesorul Florin Marin Bogdan alături de studenţii săi în sala cercului ştiinţific recent mobilată de Bosch Foto: arhiva personală

Cercul Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor, unul dintre cele mai importante centre de şcolire a inginerilor din România, a fost dotat cu mobilier modern, ce va permite studenţilor să îşi pună mai bine în valoare creativitatea.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a făcut o importantă donaţie către Cercul Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor din cadrul Facultăţii de Inginerie din Galaţi, aceasta constând în 20 de mese, scaune şi dulapuri.

Mobilierul este unul calitativ, ergonomic şi va permite studenţilor de la Facultatea de Inginerie din Galaţi să studieze într-un mediu plăcut şi modern. Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi-a făcut un obicei din a iniţia acţiuni de modernizare a grădiniţelor şi şcolilor, dar colaborează şi cu mediul universitar.

Studenţii Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor de la Galaţi s-au remarcat în ultimii ani prin invenţiile şi inovaţiile create, pornind de la roboţi care detectează mine antipersonal şi până la aplicaţii care previn accidentele rutiere.

Ideea creării cercului ştiinţific îi aparţine lui Florin Marin Bogdan, doctor inginer şi şef de lucrări la Facultatea de Inginerie din Galaţi, care a creat un mediu prielnic pentru studenţii dornici să-şi testeze creativitatea şi rezistenţa la efort prin rezolvarea unor probleme al căror grad de dificultate creşte odată cu avansarea în anii de facultate. 

Întâlnirile între studenţi şi profesori se întind uneori şi după terminarea facultăţii, până la susţinerea masteratului de către cursanţi. Tinerii devin pasionaţi de materiile predate de profesor (n.r. – disciplina „Programarea Calculatoarelor“ şi altele, legate de simularea pe calculator), care-i ajută apoi să-şi dezvolte abilităţile.

Studenţii efectuează mii de simulări pe calculator, care vizează crearea unor componente de maşini sau roboţi, astfel încât să se apropie cât mai mult de realitate. Studiile realizate de studenţi permit îmbunătăţirea pieselor, dar şi alegerea celui mai bun design.

Important de amintit este că toate aceste simulări se realizează doar pentru alegerea celei mai bune variante de realizare practică a piesei, deci nimic nu rămâne la nivel teoretic.  Mulţi dintre studenţii care au făcut parte din grupul ştiinţific şi au absolvit continuă să facă teme şi după acest moment, chiar dacă nu mai au niciun fel de obligaţie, fiind „montaţi“ doar de pasiunea pentru inginerie şi informatică. 

”Le mulţumesc celor din centrul de Inginerie Bosch din Cluj, în mod special domnului doctor inginer Ionuţ Muntean, director al departamentului de inovare şi relaţii cu mediul universitar. Cred că studenţii vor fi motivaţi să lucreze mai bine ştiind că mobilierul este de la o firmă celebră şi îi va motiva să ajungă să lucreze în firme de prestigiu din Europa. Este o onoare deosebită pentru mine că am ajuns să avem un laborator dotat cu mobilier modern de Bosch. Studenţii din cadrul Cercului Ştiinţific studenţesc vor fi astfel motivaţi să creeze soluţii tehnice pentru societate”, ne-a declarat Florin Marin Bogdan, coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite