Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Farmaciştii gălăţeni sunt în grevă japoneză

0
25 Nov 2009 09:22:36
Autor: adevarul
Zeci de farmacii riscă să intre în faliment
Zeci de farmacii riscă să intre în faliment

Aproape 120 de farmacii din mediul urban şi rural din municipiul Galaţi se vor afla astăzi în grevă japoneză din cauza  întârzierilor mari la plata deconturilor de către Casele de Asigurări de Sănătate.

“Deoarece Casa de Asigurări de Sănătate nu a mai decontat reţete eliberate din luna iunie, suntem în imposibilitatea de a ne aproviziona cu unele medicamente. De asemenea, Colegiul Farmaciştilor Galaţi doreşte să informeze pacienţii că suntem alături de ei şi că vom face tot posibilul să susţinem asistenţa cu medicamente cât situaţia financiară ne va permite”, a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, Maria Stratulat

Prelungirea termenelor de plată de la 60 la 210 de zile, începând cu luna iunie, a adus farmaciile într-o situaţie fără precedent. “Cu toate economiile epuizate şi fără a mai avea nicio încasare de la casele de asigurări de sănătate, farmaciile trebuie să se aprovizioneze cu medicamente pentru populaţie şi să plătească impozitele, TVA-ul, salariile, chiriile şi celălalte cheltuieli necesare funcţionării”, spun farmaciştii gălăţeni.

Creditul de angajament aprobat este pe cale de a se epuiza până la sfârşitul lunii noiembrie datorită creşterii consumului de medicamente în sezonul rece şi a creşterii numărului de înbolnăviri de gripa porcină, conform farmaciştilor.
    

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările