Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Fata cu păr colorat. Cântă, pictează şi are o trupă de teatru pentru tineri. „Pasiunea este un dar de la Dumnezeu. Dacă renunţi, te pierzi pe tine“

0
29 Aug 2020 13:33:59
Autor: Valentin Trufasu
Mălina Mihalcea Foto: arhiva personală
Mălina Mihalcea Foto: arhiva personală

Mălina Mihalcea (22 de ani), studentă în anul III la Facultatea de Marketing din Bacău, este unul dintre cei mai activi promotori ai muzicii şi teatrului din această regiune a României. La 9 ani prezenta o emisiune pentru copii, învăţa să cânte la chitară şi visa să devină cântăreaţă.

Mălina Mihalcea (22 de ani), studentă în anul III la Facultatea de Marketing din Bacău, este pasionată de artă de mic copil. De altfel, a absolvit Liceul de Arte, pe specializarea grafică, apoi s-a gândit să îmbine pasiunea pe care o are pentru desen cu ceva mai practic pornind de la realităţile socio-economice cu care se confruntă tinerii după absolvire.

”Ştiam că absolvenţii facultăţilor de artă întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă şi atunci m-am orientat către marketing”, îşi explică tânăra decizia. 

Şi-a ales o specializare de nişă, marketing în engleză, mai ales că a participat la olimpiade la această limbă străină şi a susţinut şi examenul Cambridge, obţinând un certificat recunoscut la nivel internaţional de şcoli, universităţi, angajatori din sectorul public şi privat din toate ţările vorbitoare de limba engleză. 

După ce a intrat la facultate, şi-a schimbat perspectiva, mai ales după ce a descoperit ceea ce se numeşte ”public relations” şi marketingul cultural. 

Mălina va urma un master şi îşi va susţine apoi şi doctoratul, pentru că îşi doreşte foarte mult să devină profesor universitar.

”Doresc să predau marketing cultural pentru că îmbină promovarea culturală cu zona artistică. Este vorba de promovarea instituţiilor culturale şi a proiectelor pe care le au. Voi face acest lucru pentru că, după câte observ, instituţiile de cultură nu prea au oameni pregătiţi pe această zonă, nu se promovează aşa cum ar trebui şi nu ştiu să atragă tinerii către cultură. Statisticile arată că pe oameni nu îi interesează activităţile culturale sau spun că nu au timp pentru aşa ceva”, ne zugrăveşte sumar Mălina modul în care este promovată cultura în prezent şi cum se raportează românii la aceasta.

La 9 ani prezenta o emisiune

Mălina Mihalcea este pasionată şi de teatru. De altfel, la 9 ani prezenta deja o emisiune pentru copii, ”Şcoala steluţelor”. Atunci a învăţat să cânte la chitară şi a început să joace în piese de teatru, luând lecţii de actorie de la o actriţă de la teatrul din Bacău. 

Când nu este la cursuri, cântă ca solistă într-o trupă care abordează diverse genuri muzicale, pornind de la pop, folk şi până la muzică populară, pictează şi joacă ocazional în piese de teatru în cadrul  trupei de teatru amator ”Transparency”, formată din tineri liceeni. De asemenea, participă cu trupa de teatru la festivaluri de profil şi cântă şi în corul facultăţii.

FOTO arhiva personală

Şi-a demonstrat recent talentul de solistă după ce a obţinut locul al doilea la un concurs online pentru studenţi, intitulat Student News, iar premiul va consta în producerea, înregistrarea şi lansarea unei piese audio prin intermediul casei de discuri Roton.

“Muzica a fost dintotdeauna locul din sufletul meu unde copilul din mine se entuziasmează neîncetat, locul în care ajung să mă redescopăr în cele mai sincere şi surprinzătoare moduri. Cu ajutorul acestui concurs am reuşit să împărtăşesc cu cei care m-au votat o parte din bucuria de a cânta, şi nu pot decât să le mulţumesc din suflet pentru încredere şi susţinere şi sper să îmi fie în continuare alături“, este mesajul pe care tânăra îl transmite celor pe care i-a impresionat cu vocea ei.

Promovează cultura

A descoperit că există o trupă de teatru şi la facultatea de marketing, iar pentru că nu prea era promovată, a decis să se implice. ”Am aflat că foarte mulţi studenţi de la ASE sunt pasionaţi de teatru şi muzică şi cred că ăsta este un lucru foarte bun”, este constatarea tinerei. Promovează cultura sub toate formele ei la toate activităţile la care participă şi crede că românii se raportează la aceasta diferit, în funcţie de generaţia din care fac parte.

FOTO arhiva personală

”Copiii de liceu sunt atraşi de teatru. Este incredibil câte activităţi şi ce lucruri faine fac ei, câte spectacole organizează şi concerte în aer liber. Adulţii par să nu mai fie interesaţi de cultură. Toţi se concentrează pe job şi datoriile pe care le au de plătit la bănci. Nu este normal că se întâmplă aşa ceva, dar asta este deocamdată situaţia”, ne spune Mălina, acesta fiind, de altfel, unul dintre motivele pentru care a ales să îi înveţe pe tineri să promoveze mult mai bine cultura şi pe ei înşişi.

Chiar dacă şi-a ales o carieră universitară, nu va renunţa niciodată la artă şi îi sfătuieşte pe tinerii de vârsta ei să facă la fel. ”Nu o să-mi ia nimeni pasiunile pentru pictură, muzică şi teatru. Nu ştiu dacă o să fac o profesie din ele, mă îndoiesc, dar ele sunt parte din mine şi nu o să renunţ niciodată la ele. O să fac şi facultatea de teatru, dar aşa, pentru mine. Este un lucru pe care simt că trebuie să îl fac”, ne mărturiseşte Mălina.

Cântă, desenează şi pictează

Recent, s-a implicat într-un nou proiect, fiind solista unei trupe intitulată sugestiv ”Altfeel Band”, iar acum câteva săptămâni au avut prima lor ieşire în public, un concert susţinut într-o locaţie de vis, cascada Pruncea, în judeţul Buzău. Îşi face timp să deseneze şi să picteze cu o minuţiozitate pe care puţini artişti o au. ”Sunt foarte atentă la detalii şi analizez orice unghi, orice punct, chiar dacă asta înseamnă să stau acolo toată ziua”, ne introduce puţin tânăra în lumea ei.

FOTO arhiva personală

Desenează atât în creion, cât şi în cărbune atât peisaje, cât şi portrete.

”Mi se pare că îţi pierzi sufletul dacă renunţi la ceea ce îţi place să faci, pentru că în final asta e esenţa ta: pasiunea pe care o ai. E un dar de la Dumnezeu, pentru că te naşti cu asta, iar dacă renunţi, este ca şi cum te-ai pierde pe tine. Toţi cei care au astfel de pasiuni nu trebuie să renunţe niciodată la ele, chiar dacă este riscant, pentru că şi eu m-am reorientat puţin. Cred că este important ca fiecare dintre noi să îşi păstreze esenţa aceea frumoasă”, conchide Mălina.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a dat lovitura o tânără cu primul centru de afaceri din Galaţi. „Mulţi mi-au spus că nu va merge“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările