Galaţi

articolul anterior articolul urmator

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Final de campanie electorală agitat la Galaţi. Primarii, puşi să înlăture afişe electorale pe care apărea sigla USL

0
16 Nov 2014 10:45:15
Autor: Bogdan Nistor
Afişele foloseau în mod ilegal sigla USL. Foto: Adevărul
Afişele foloseau în mod ilegal sigla USL. Foto: Adevărul

Biroul Electoral Judeţean Galaţi a dispus ieri înlăturarea unor afişe electorale pe care apărea sigla USL. Sesizarea a fost făcută de ACL Galaţi care a motivat că alegătorii pot fi induşi în eroare prin astfel de materiale.

Pe mai multe panouri electorale din judeţul Galaţi au apărut afişe electorale care conţin sigla USL. ACL Galaţi a depus o plângere la Biroul Electoral Judeţean Galaţi care, cu o majoritate de voturi, a admis-o. În motivarea sa, BEJ arată că locurile speciale pentru afişaj electoral pot fi folosite numai de către candidaţii la funcţia de preşedinte şi de partidele care i-au propus, menţionînd că "Victor Viorel Ponta este candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 din partea formaţiunii politice Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC".

„Locurile de afişaj electoral pot fi folosite de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi de candidatul acesteia, domnul Victor Viorel Ponta. Locurile de afişaj electoral nu pot fi folosite de formaţiuni politice care nu au propus candidat pentru funcţia de preşedinte al României în anul 2014. Cum USL nu a propus candidat la funcţia de preşedinte în anul 2014, această formaţiune nu poate folosi panourile de afişaj electoral, iar sigla sa nu poate fi folosită de un candidat care este propus de o altă formaţiune politică. Orice altă interpretare ar fi de natură a induce în eroare alegătorii în legătură cu formaţiunile politice care au propus candidaţi", se precizează în decizia BEJ.

De partea cealaltă, reprezentanţii PSD Galaţi spun că nu au cunoştinţă despre existenţa unor astfel de materiale purtând sigla USL pe panourile electorale şi consideră că este vorba despre "acţiuni provocatoare, puse la cale de adversarii politici".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările