Firma care creează locuri de muncă şi oferă salarii competive pentru studenţii de la Arhitectură Navală, singura de profil din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătorii concursului ShipDX din 2018 Foto: UGAL
Câştigătorii concursului ShipDX din 2018 Foto: UGAL

Încă de pe băncile facultăţii, GLO Marine, o companie din Galaţi, încurajează studenţii de la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi să îşi aplice cunoştinţele şi să le dezvolte în cadrul ShipDX, un concurs de proiectare navală adresat tinerilor.

Industria arhitecturii navale din România este pe o pantă ascendentă după declinul cauzat de criza economică. Oferta de locuri de muncă este în continuă creştere, iar provocarea companiilor care activează în domeniu este să păstreze forţa de muncă în ţară. 

Majoritatea tinerilor care termină Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi aleg să muncească în străinătate pentru salariile bune şi oportunităţile profesionale. De 2 ani încoace, GLO Marine, compania fondată în anul 2016 de către 3 tineri (arhitecţi navali) din Galaţi susţine studenţii Facultăţii de Arhitectură Navală prin programe şi training-uri. Scopul este ca aceştia să ia contact încă din timpul facultăţii cu domeniul profesional în care vor activa. 

GLO Marine este o companie lansată la Galaţi în 2016 care oferă servicii complete de consultanţă şi arhitectură navală clienţilor din ţară şi din străinătate. Firma funcţionează în prezent în două locaţii, în Marea Britanie şi în România, cu o echipă de 50 de angajaţi. 

ShipDX este un concurs lansat anul trecut de către GLO Marine, în parteneriat cu Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi, destinat studenţilor din anii 2 şi 3 de studiu. În cadrul acestuia, tinerii au oportunitatea de a-şi aplica cunoştinţele teoretice prin proiectarea unor modele 3D, care apoi sunt testate în bazinul Facultăţii. Pe lângă premiile în valoare totală de 3.000 de euro, tinerii au ocazia de a intra în contact cu nume importante din industrie şi de a se face remarcaţi în vederea angajării, chiar de pe băncile facultăţii. 

„Iniţiativa lor de a organiza şi sponsoriza ShipDX este cu atât mai lăudabilă cu cât accentul acestui concurs se pune pe dezvoltarea studenţilor pe direcţii mai puţin măsurabile, cum ar fi lucrul în echipă, curajul de a se exprima şi prezenţa în public sau capacitatea de a găsi soluţii sub presiune” spune profesorul universitar Costel Mocanu, decanul Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi.

Dezvoltare profesională şi personală  

Încă de la înfiinţare, afacerea celor trei antreprenori gălăţeni este în continuă expansiune, înregistrând, de la an la an, creşteri ale cifrei de afaceri de peste 100%. În spatele acestui succes stă echipa în care GLO Marine investeşte, ingineri talentaţi care sunt motivaţi să rămână în ţară şi să îşi clădească o carieră în domeniul arhitecturii navale. 

studenti arhitectura navala Galati

Alin Pohilcă, Liviu Gălăţanu şi Liviu Moise  FOTO Valentin Trufaşu

În prezent compania are 50 de angajaţi, ultimii 10 alăturându-se echipei doar în ultimele 4 luni. “Suntem furnizori de servicii şi cel mai preţios asset pe care îl avem sunt oamenii. Noi suntem aici să le facem viaţa cât mai uşoară şi din acest motiv majoritatea investiţiilor pe care le-am făcut în ultimii doi ani au fost în creşterea confortului la locul de muncă şi dezvoltarea profesională şi personală. Am avut norocul să descoperim ingineri extrem de talentaţi, iar în realitate, ei sunt cei care duc greul acestei companii”, a declarat Liviu Gălăţanu, director în cadrul GLO Marine.

ShipDX şi arhitecţii navali de mâine 

Proiectele precum ShipDX au scopul de a ajuta tinerii să se integreze cât mai eficient pe piaţa muncii. „Când ajungi pe un şantier, ca să devii productiv, îţi ia cam şase luni. La fel se întâmplă şi la o firmă de consultanţă. Aceste lucruri trebuie rezolvate, atât cât se poate, din timpul facultăţii. Asta va fi contribuţia noastră la ce se întâmplă încă de pe băncile facultăţii”, susţine Alin Pohilcă, director de strategie în cadrul  GLO Marine.

Salariile din domeniul arhitecturii navale încep de la aproape 3.000 de lei net în cazul absolvenţilor, iar prin ShipDX studenţii au şansa de a se face remarcaţi în industrie şi de a învăţa să lucreze în echipă, să ia decizii sub presiune şi să găsească rapid soluţii la probleme de proiectare. Pentru această ediţie a ShipDX, GLO Marine a atras sponsori importanţi din industria navală precum: DMT Marine Equipment, Damen Shipyards si Aveva Marine. 

Concursul a început în luna februarie, cu 11 echipe înscrise, formate din câte 3 studenţi. După etapa de calificare, în care echipele şi-au prezentat conceptele şi rezultatele teoretice, au rămas 6 echipe, care îşi pregătesc acum modelele 3D pentru etapa finală, care va avea loc pe 31 mai. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite