Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Firma care îşi alege angajaţii direct din sălile de cursuri. Promovează Facultatea de Arhitectură Navală pentru a atrage tinerii către industria navală

0
15 Oct 2018 15:43:45
Autor: Valentin Trufasu
Câştigătorii concursului ShipDX din 2018 Foto: arhiva personală
Câştigătorii concursului ShipDX din 2018 Foto: arhiva personală

GLO Marine, cea mai tânără firmă de consultanţă navală din România, formată din foşti studenţi ai Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi, continuă să investească în studenţii si proaspăt absolvenţii instituţiei de învăţământ superior.

În 2018, GLO Marine, condusă de Liviu Gălăţanu (31 de ani), Alin Pohilcă (29 de ani), Liviu Moise (30 de ani) şi Radu Procop (30 de ani), care se ocupă de marketing şi business development, a organizat şi sponsorizat primul concurs cu premii pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi, ShipDX. Desfăşurat pe parcursul a trei luni, concursul a avut ca obiectiv insuflarea noţiunii de teamwork şi a gândirii analitice în contextul unui proiect industrial.

Jurizarea a fost făcută de către reprezentanţi ai GLO Marine şi profesori ai facultăţii, iar echipa câştigătoare a intrat în posesia unui cec de 1.000 de euro. În 2019, ShipDX va depăşi prima ediţie atât în materie de provocări pentru studenţi, cât şi în privinţa sponsorilor, printre care se numără Aveva Marine, unul dintre liderii mondiali în soluţii integrate pentru arhitectura navală.

Reprezentanţii GLO Marine se implică direct şi în promovarea Facultăţii de Arhitectură Navală la nivel naţional şi internaţional cu scopul de a atrage tineri cu potenţial către industria navală. În urma acestor acţiuni, Facultatea a fost vizitată în luna iunie de un grup de 37 de studenţi de la Delft University of Technology din Olanda pentru un schimb de experienţă.

GLO Marine alege tinerele talente direct din sălile de cursuri, anul acesta angajând nu mai puţin de opt studenţi, având astfel cea mai mare rată de studenţi începători per număr de angajaţi din industrie. Programele de training personalizate ale companiei permit modelarea studentului într-un inginer independent într-un timp record.

“Pentru noi, echipa este de departe prioritară. Suntem furnizori de servicii şi cel mai preţios asset pe care îl avem sunt oamenii. Noi suntem aici să le facem viaţa cât mai uşoară şi din acest motiv majoritatea investiţiilor pe care le-am făcut în ultimii doi ani au fost în creşterea confortului la locul de muncă şi dezvoltarea profesională şi personală. Am avut norocul să descoperim ingineri extrem de talentaţi, iar în realitate, ei sunt cei care duc greul acestei companii. În 2018, compania s-a mutat într-un sediu modern din centrul oraşului, a semnat trei contracte cadru cu firme din străinătate şi mizeaza pe lucruri şi mai mari în 2019”, spun cei patru fondatori ai GLO Marine. 

În 2018, an în care toate companiile de profil din Galaţi au pierdut numeroşi ingineri, în special în favoarea contractelor din străinătate, dar şi prin migrare locală, GLO Marine a reuşit nu numai să-şi păstreze echipa, ba chiar şi-a dublat numărul de ingineri, numărând acum aproape 40 de angajaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările