Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Focare de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi la un depozit farmaceutic

0
2 Jul 2020 13:16:02
Autor: Valentin Trufasu
Spitalul de Urgenţă din Galaţi Foto: arhivă Adevărul
Spitalul de Urgenţă din Galaţi Foto: arhivă Adevărul

10 cadre medicale din spital au contractat noul coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică şi a recomandat efectuarea dezinfecţiei terminale, cu o soluţie care distruge virusul.

Situaţie gravă în Galaţi. În municipiu au izbucnit mai multe focare de COVID-19, iar autorităţile şi Direcţia de Sănătate Publică încearcă să convingă populaţia să poarte mască în spaţiile închise şi să aplice măsurile de distanţare socială.

10 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au conctractat virusul, fiind vorba de un medic rezident, opt asistente şi o infirmieră. ”La cardiologie au fost confirmate 5 cazuri, 3 la o secţie de chirurgie şi încă 2 cazuri la alte doua secţii din spital. Cazurile confirmate vor fi transferate la spitalele suport. S-a recomandat efectuarea dezinfecţiei terminale, iar contacţii vor fi monitorizaţi prin medicul de familie. Toţi bolnavii internaţi au fost testaţi la internare, iar rezultatele au fost negative”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Se pare că focarul de infecţie cu COVID-19 de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi a plecat de la o infirmieră, care a contractat virusul din comunitate.

Un alt focar de COVID-19 a izbucnit şi la un depozit farmaceutic din Galaţi. Din cei 35 de angajaţi, 12 au fost diagnosticaţi pozitiv, 19 negativ, iar în cazul a patru persoane sunt aşteptate rezultatele.

DSP Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacţilor, care vor fi ulterior monitorizaţi prin medicul de familie. De asemenea, ca şi în cazul Spitalului de Urgenţă din Galaţi, s-a recomandat efectuarea dezinfecţiei terminale cu o substanţă care distruge virusul.

Cel mai mare focar de coronavirus se înregistrează în prezent la Şantierul Naval Damen Galaţi. Este vorba de vorba de  41 de confirmări de infectare cu COVID-19 începând de pe 22 iunie. 35 de angajaţi lucrează la Damen, 6 sunt angajaţi ai subcontractorilor, iar trei persoane au fost declarate vindecate. În total, 44 de persoane care lucrează la Şantierul Naval Damen Galaţi au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.

”Am recomandat dezinfecţia suprafeţelor de două ori pe zi cu atomizoare cu substanţe clorigene.  De asemenea, montarea de recipiente cu dezinfectanţi la locurile de muncă, introducerea a două schimburi  de lucru, suplimentarea curselor convenţie pentru a evita aglomerarea, verificarea şi trierea vizitatorilor pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi măsurarea constantă a temperaturii angajaţilor”, a mai precizat dr. Liliana Iordăchescu.

În ultimele două zile au fost înregistrate 64 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în judeţul Galaţi, 35 de persoane fiind diagnosticate pe 30 iunie şi 29 de persoane pe 1 iulie.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Galaţi, până miercuri, 1 iulie, 917 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 89 au decedat de la debutul pandemiei. 582 de gălăţeni au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările