Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Fotografia care a aprins Facebook-ul. Fetiţele rome cu batic în cap, semn că sunt căsătorite şi nu mai sunt virgine

5
31 Jan 2016 12:24:37
Autor: Borcea Stefan
Fotografiile fetiţelor rome au fost postate de Daniel Cioabă pe pagina de Facebook
Fotografiile fetiţelor rome au fost postate de Daniel Cioabă pe pagina de Facebook

Fotografia a fost postată de Daniel Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România. Acesta, deşi recunoaşte că el însuşi s-a căsătorit la vârsta de 15 ani, spune că aşteaptă ca statul să fie mai ferm cu astfel de situaţii.

Autointitulatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, titlu moştenit în urma decesului tatălui său, Florin Cioabă, a postat pe pagina sa de Facebook practici ilegale legate de căsătoriile copiilor romi.

Ca să fie şi mai convingător, acesta a publicat şi fotografiile unor fetiţe despre care lasă de înţeles că sunt din Galaţi, fotografii însoţite de următorul mesaj.

“În comunităţile romilor din jud. Galaţi se practică căsătoriile foarte timpurii chiar de la vârsta de 6-7 ani! Aceste două fetiţe sunt căsătorite, iar faptul ca poartă batic în cap înseamnă că sunt măritate şi nu mai sunt virgine! Eu personal cred că aceasta practică este o crimă şi un act de cruzime faţă de aceşti copii! Voi ce părere aveţi?”, îi întreabă Daniel Cioabă pe prietenii lui de pe Facebook.

Iar răspunsurile nu au întârziat să apară, oamenii încriminând această practică. Mai mult decât atât, unul dintre cei care şi-au dat cu părerea l-a întrebat pe Daniel Cioabă la ce vârstă s-a însurat, iar răspunsul acestuia a venit prompt: “La 15 ani”.

Totuşi, Daniel Cioabă susţine că legea românească are reglementări privind stoparea acestui abuz la care sunt supuşi copiii romi, dar că nimeni nu ia măsuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
31.01.2016, 23:51:36

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
31.01.2016, 23:55:55

Comentariu considerat abuziv.

Anton Roska
1.02.2016, 05:45:15

Corect trebue aplicata lejea in egalitate a toti rominilor despre casatorie .sarmanele. Fetite de orijina roma sint distruse din copilarie .

cornel balan
1.02.2016, 11:06:53

acest ''regele '' lui peste este de o braznicie exemplara , tipica pt. tigani ; dupa el , STATUL ROMAN e vinovat pt. incultura si salbaticia tiganilor ; singurul lucru in care are dreptate este faptul ca statul roman nu ia masuri ferme , drastice , impotriva TUTUROR abuzurilor , a incalcarilor de lege , de norme . Pt. ca asta-i caracterizeaza pe tigani, calcarea in picioare a populatiei care ii accepta si le suporta abuzurile incredibile , le suporta ajutoarele sociale si mofturile , iata , noi suntem de vina . ''Desteptii '' care se mai trezesc in treaba sa le ia apararea , sa-i alinte cu inexistentul termen de rromi , mai bine s-ar intreba daca alte tari si popoare sunt chiar nebune atuncea cand nu-i suporta si ii expulzeaza , dupa ce constata ca de fapt NU EXISTA MIJLOACE CIVILIZATE pentru a-i ... civiliza . N-au decat sa se civilizeze singuri , prin simpla respectare a legilor si a normelor poporului care-i suporta si prin reprimarea exemplara a abaterilor .

Utilizator Adevărul
1.02.2016, 14:10:01

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările