Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Galaţi: Pomana porcului s-a transformat în bătaia porcului

0
11 Jan 2010 12:56:09
Autor: adevarul
Femeia ajuns la spital Foto: Adrian Obreja
Femeia ajuns la spital Foto: Adrian Obreja

A crescut timp de un an un porc, l-a tăiat şi când a cerut de mâncare nu s-a ales cu nimic, ba mai mult, cu o bătaie zdravănă din partea concubinului. Acesta este cazul unei gălăţence, pentru care pomana porcului s-a transformat în bătaia porcului.

Vinaria Moroianu, în vârstă de 54 ani, din comuna Jorăşti, nu a mai apucat să se bucure de gustul cărnii de porc, pe care îl crescuse timp de un an. A rămas flămândă, a fost bătută şi pe lângă asta, a mai şi fost dată afară din casă.

Bărbatul cu care trăieşte de doi ani, fost puşcăriaş, pentru care şi-a lăsat casa şi familia să o poată lua de la capăt alături de el, a răsplătit-o cum nu se poate mai bine. Când femeia a cerut de mâncare, din porcul proaspăt tăiat, că doar a pus şi ea mâna la creşterea lui, concubinul a bătut-o cu piciorul de la scaun şi s dat-o afară din casă.

”El a cumpărat porcul dar l-am crescut împreună. I-am spus să-mi dea şi mie că n-am ce să mănânc şi el îmi spune ”nu-ţi dau nimic!”. M-a bătut şi m-a dat afară. M-a lovit cu scaunul şi cu pumnii. Nu e prima oară când m-a bătut. Şi cu furca m-a bătut. Nu ştiu ce să spun, nu ştiu dacă îl iert. Când m-am mutat la el, am dus de toate, am dus şi scândură la el şi şi-a făcut gard din ea”, a explicat Vinoria Moroianu.

După a mâncat bătaie, în loc să mănânce carne şi-a dat seama că nu mai poate trăi lângă acel bărbat şi a plecat singură la spital , pentru a primi îngrijiri medicale.

“A fost internată o doamnă de 54 de ani, cu traumatism toracic, fiind victima împărţirii porcului cu concubinul în vârstă de 60 de ani. Pe de o parte, este o veste îmbucurătoare, că în vreme de criză românul are porc. Ca totdeauna, împărţirea ”prăzii” generează conflicte”, a spus Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvţnt al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Victima este hotărâtă să nu-l mai ierte pe agresor, mai ales că nu este prima dată când este bătută de către acesta şi spune că va depune plângere când va fi externată.

”Cei doi trăiesc în concubinaj de aproximativ un an şi jumătate şi în această perioadă au mai avut conflicte urmate de violenţă, dar niciuna dintre părţi nu a depus plângere la poliţie. Victima a declarat că la ieşirea din spital va depune o reclamaţie şi în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se vor măsurile corespunzătoare”, a explicat scms. Ştefan Gohoreanu, din cadrul IPJ Galaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările