Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Forţa Civică Galaţi: „Proiectul Roşia Montană trebuie să devină un proiect de analiză la nivelul întregii societăţi”

0
6 Sep 2013 15:02:48
Autor: Bogdan Nistor
Sediul Forţa Civică din Galaţi
Sediul Forţa Civică din Galaţi

Multitudinea tergiversărilor privind acest proiect, precum şi pasările de responsabilitate, atât din trecut cât şi din prezent, au contribuit la actuala situaţie ce provoacă o indignare pe plan naţional, spune reprezentanţii din Galaţi ai partidului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

 „Să nu uităm cムtrebuie să fim răƒspunzători faţムde generaţiile viitoare, atunci când vine vorba de patrimoniul nostru. Societatea românească are nevoie de investiţii că de aer, cu precădere cele de o asemenea amploare de importanţă strategică şi mai ales acum, când economia lasă să se vadă parametri complet alarmanţi, graţie USL. Primul ministru Victor Ponta doreşte să fie, pe de-o parte, şef cu mână fermă a unui executiv incapabil, dar şi parlamentar cu o anumită conştiinţă civică, ecologist şi sensibil la chestiuni de patrimoniu. Aşa ceva este imposibil! Ceea ce propune premierul Ponta a€“ vot în Parlament în chestiunea Roşia Montană - este tocmai dovada schizofreniei USL”, se aratムîntr-un comunicat de presă remis de Forţă Civică Galaţi.
 
Reprezentanţii acestei formaţiuni politice se declară împotrivă votului propus de Victor Ponta, din două motive: în primul rând, transferarea răspunderii Guvernului asupra Parlamentului este o dovadă crasă de laşitate politică! În al doilea rând, la fel de important, este acela că un vot pe această situaţie în Parlament, ar transpune parlamentării în poziţia ingrată de a nu fi în cunostiinta de cauza şi de a nu avea acces la întreagă
informaţie cuprinsă în dosarul Roşia Montană.
 
„Atragem atenţia asupra faptului că modul în care prim-ministrul a aruncat răspunderea asupra parlamentărilor îi dovedeşte încapacitatea politică, jocul sau aruncându-l în derizoriu, cum de altfel ne-am obişnuit. Domnule Ponta, vă cerem€“ oare a câta oar〓 demisia”, se mai spune în comunicat.

 
Forţă Civică Galaţi propune şi susţine o dezbatere naţională, cu început şi final, cu reguli transparente şi în cunoştinţă totală de cauza, a acestui caz. Suntem interesaţi de chestiunile legate mediu, însă până când nu se vor pune cărţile pe masă, până când nu se vor ascultă a€“ cu seriozitate şi sistematic a€“ toate părţile implicate, inclusiv pe locuitorii zonei vizate, nu se va putea luă o decizie pragmatică să putem stă cu fruntea sus, acum şi peste un secol.
 
Roşia Montană poate fi un excelent test de funcţionare a democraţiei noastre, a capacităţii societăţii româneşti de a-şi clarifica, civilizat şi în spirit european, diferenţele de opinie care o separă în tabere artificiale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii