Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Galaţiul, din nou fără apă caldă. Oprirea va dura până vineri şi este cauzată de o avarie în Combinat

0
13 Sep 2016 17:56:18
Autor: Costel Crangan
FOTO arhiva Adevărul
FOTO arhiva Adevărul

Oprirea apei calde este cea de-a doua din această lună, prima înregistrându-se în perioada 2-8 septembrie. Atunci, din cauza unor neînţelegerilor politice în cadrul Consiliului Local, Primăria Galaţi nu a plătit către CET  suma de 5 milioane de lei - reprezentând plata în avans pentru apa caldă furnizată în luna septembrie- iar CET a sistat furnizarea apei calde.

Începând de marţi după amiază şi până vineri, 16 septembrie, furnizarea apei calde în municipiul Galaţi este oprită, din cauza unor lucrări de reparaţii  desfăşurate pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. După cum se ştie deja, combinatul siderurgic este cel care asigură, în perioada verii, apa caldă menajeră celor peste 20.000 de apartamente care au mai rămas racordate la sistemul centralizat.

Potrivit unui comunicat de presă al Calorgal,„Arcelor Mittal a informat astăzi, la ora 14.00 că, din cauza unor lucrări de reparaţii, va fi sistată producerea aburului industrial începând de la ora 16.00 până vineri, 16 septembrie. Ca urmare, Calorgal SA se vede obligată ca, pe parcursul serii şi al nopţii, pe măsură ce parametrii agentului termic vor scădea, să închidă punctele termice, urmând ca distribuirea de apă caldă în sistem centralizat să fie reluată de îndată ce vor fi încheiate lucrările efectuate pe platforma siderurgică. Ne cerem scuze pentru această situaţie şi mulţumim pentru înţelegere".

Oprirea apei calde este cea de-a doua din această lună, prima înregistrându-se în perioada 2-8 septembrie. Atunci, din cauza unor neînţelegerilor politice în cadrul Consiliului Local, Primăria Galaţi nu a plătit către CET  suma de 5 milioane de lei - reprezentând plata în avans pentru apa caldă furnizată în luna septembrie- iar CET a sistat furnizarea apei calde. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii