Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Greşelile pe care le fac proprietarii de locuinţe în apropierea sărbătorilor de iarnă. Recomandările poliţiştilor ca să nu fiţi jefuiţi

0
12 Dec 2019 17:10:32
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor asupra furturilor din locuinţă care, pe lângă consecinţele în plan material, au un impact psihologic semnificativ asupra victimelor.

În vederea creşterii nivelului de informare a cetăţenilor şi conştientizării riscurilor la care se expun, prin neglijarea unor măsuri simple de autoprotecţie, Poliţia Română derulează, în parteneriat cu Feroneria Prod S.A. Arad, campania ”Hoţii îţi invadează intimitatea”. Acest demers va fi implementat la nivel naţional, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, şi are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

”În judeţul Galaţi, poliţiştii vor fi alături de cetăţeni în zonele intens circulate, în incinta marilor centre comerciale sau la şedinţe ale asociaţiilor de proprietari, prilej cu care vor discuta despre modurile de operare şi principalii factori care favorizează comiterea infracţiunii, dar şi despre măsurile de protecţie adecvate”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un element de noutate îl reprezintă utilizarea realităţii virtuale, respectiv folosirea unor ochelari cu ajutorul cărora cetăţeanul poate deveni ”martorul” unui furt din locuinţă, reuşind să observe cu uşurinţă modul de acţiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracţie într-un imobil.

Având în vedere faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, oportunităţile în ceea ce priveşte comiterea furturilor din locuinţă cresc, poliţiştii vă recomandă:

-Nu vă transformaţi paginile personale de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori! Este recomandat să evitaţi postarea în timp real a unor fotografii din concediu;

-Aveţi grijă la ”colindători”! Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în casă, indiferent de motivul pe care-l invocă;

-Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată, chiar dacă sunteţi acasă;

-Dacă locuiţi la parter, etajul întâi sau ultimul etaj, asiguraţi-vă ferestrele prin montarea de gratii metalice sau instalaţi un sistem antiefracţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii