Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Imagini virale cu ursul Baloo, în timp ce se scarpină de un copac, într-o pădure din România VIDEO

0
20 Sep 2021 17:47:34
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

O cameră de monitorizarea faunei a înregistrat imagini cu un urs care se scarpină de un copac dintr-o pădure din Piatra Craiului, la fel ca ursul Baloo din Cartea Junglei. Imaginile amuzante sunt însoţite de melodia din celebrul film.

„Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei parcului”, au scris reprezentanţii Romsilva, pe Facebook. 
 
Potrivit acestora, urşii au două motive pentru a se scărpina de copaci.
 
„Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urşi, scapă de paraziţi şi, în acelaşi timp, îşi marchează teritoriul, ceilaţi urşi simţind imediat mirosul lăsat pe arbori .
 
Urşii simţul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale şi un centr al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului”, explică specialiştii de la Romsilva. 

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de urs din Uniunea Europeană 🇪🇺, la noi în ţară urşii având habitatul în zona munţilor Carpaţi.

Urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală, de la peşti, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările