Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Imaginile potopului: canalizarea a refulat prin bazinele wc-ului unui restaurant din Galaţi. Maşini strivite de copaci VIDEO

3
24 Jun 2021 11:33:01
Autor: Cornelia Mazilu
Maşină distrusă de un copac, sursa: C.M
Maşină distrusă de un copac, sursa: C.M

Ploaia torenţială de peste două ore a făcut prăpăd în Galaţi: aproape toate străzile din oraş au fost inundate, copaci rupţi şi zeci de maşini distruse. Puhoaiele de apă au refulat prin toaletele unui restaurant de pe Faleza Dunării.

O ploaie torenţială de peste două ore a făcut ravagii miercuri noapte în Galaţi. Puhoaiele de apă au inundat oraşul, după ce canalizările nu au mai putut face faţă puhoiului. Timp de aproape 40 de minute a căzut şi grindină, iar oamenii spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva în Galaţi. Grindina cât oul de porumbel a rupt copaci şi a avariat maşini.

Într-un restaurant de pe Faleza Dunării, puhoaiele de apă au pătruns prin toalete şi au inundat tot localul, pagubele fiind imense. (VIDEO)

Noapte de coşmar şi pentru o familie din Galaţi, unde ţeava de colectare a apelor pluviale a cedat, din cauza presiunii uriaşe, iar toată apa a pătruns în apartament.

Zeci de maşini au rămas blocate în mijlocul puhoaielor, altele au fost grav avariate de copacii prăbuşiţi la pământ. Pe mai multe străzi carosabilul a cedat din cauza puhoaielor. 

Ghinon şi pentru proprietarul unei maşini parcate lângă campusul studenţesc. El şi-a găsit maşina distrusă în totalitate după ce un copac gros a căzut peste ea.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galaţi, între orele 19.00– 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone.  Au fost ploi însemnate cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi şi 135 de gospodării (curţi şi grădini), potrivit bilanţului transmis de Prefectura Galaţi.

Vă recomandăm şi: 

Maşină de gunoi înţepenită într-o groapă pe o stradă din Galaţi FOTO
 

Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
24.06.2021, 12:31:07

wow!!!! titlu de pulitzer! esenta articolului si a inundatiilor de la galati: apa care a refulat prin budele unei crisme

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
24.06.2021, 12:43:18

Comentariu considerat abuziv.

nae
24.06.2021, 13:12:25

E clar, ăsta e război meteorologic; dușmanii poporului vor să ne distrugă ! După doi ani de secetă, au trimis acum potopul ; noi deja ne pregătisem să ne " saharizăm" ! Dar noi suntem pregătiți , dăm coduri roșii, iar pompierii demarează imediat în întâmpinarea viiturilor, nici nu mai așteaptă să înceapă ploaia . - Tu ești tembel, visezi, avertizările se dau după ce au început viiturile, iar pompierii pleacă atunci când primesc semnale din teren, nu de la meteorologi, înțelegi ?

Modifică Setările