Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Incendiu puternic izbucnit la un saivan din judeţul Galaţi. 700 de oi au fost evacuate după ce 2.000 de baloţi de paie au loc foc

0
17 Feb 2020 16:59:12
Autor: Valentin Trufasu
Vântul puternic a îngreunat acţiunea pompierilor Foto: ISU Galaţi
Vântul puternic a îngreunat acţiunea pompierilor Foto: ISU Galaţi

Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, acţiunea fiind îngreunată de vântul puternic care bate în zonă.

UPDATE Ora 17,45

Incendiul a fost lichidat. ”Cauza probabilă este focul folosit în spaţii deschise. Proprietarul a depozitat în mod necorespunzător jarul din sobă”, a declarat plutonirrul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Ştirea iniţială

Luni, 17 februarie, la oea 12.,30, pompierii au fost anunţaţi despre un incendiu izbucnit la un saivan de animale, în localitatea gălăţeană Vârlezi. 

Iniţial, s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Garda de Intervenţie Târgu Bujor, apoi a fost chemată încă o maşină de stingere de la Secţia de Pompieri Galaţi, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă la mai multe şuri de paie.

”Proprietarul a apucat să evacueze cele 700 de oi din saivan până la sosirea pompierilor, care au acţionat pentru localizarea incendiului ce cuprinsese 2.000 de baloţi de paie. Momentan, se acţionează pentru lichidarea incendiului. Nu mai există pericolul extinderii focului, dar vântul puternic îngreunează acţiunea de stingere a acestuia”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În prezent, fânul este împrăştiat cu ajutorul unui excavator, iar pompierii lichidează ultimele focare de incendiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii