Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Incident la Seminarul Teologic din Galaţi. O mamă reclamă că fiica îi este agresată mereu de colegii de clasă. ISJ: Nu este vorba de bullying

3
22 Nov 2021 16:44:11
Autor: Cornelia Mazilu
Seminarul Teologic Galaţi, sursa: Facebook
Seminarul Teologic Galaţi, sursa: Facebook

Este o anchetă la Seminarul Teologic din Galaţi, deoarece mama unei eleve a reclamat că fiica ei a fost împinsă pe scări de o colegă şi s-a ales cu o leziune la piciorul drept. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere şi nu confirmă incidentul. Poliţia face, însă, cercetări pentru loviri şi alte violenţe.

Seminarul Teologic din Galaţi este implicat într-un scandal, deoarece mama unei eleve de clasa a şasea susţine că fiica sa este hărţuită şi ameninţată, în mod repetat, de două colege. 

Femeia povesteşte că a depus nenumărate plângeri la conducerea Seminarului şi la Inspectoratul Şcolar, însă fără niciun rezultat. 

Luni, 22 noiembrie, femeia a reclamat că fata de 12 ani a fost din nou agresată, fiind împinsă de o colegă pe scări. Ea a mers la cabinetul medical din cadrul unităţii de învăţământ, iar asistenta a anunţat-o pe mamă despre incident. 

„M-a împins o colegă pe scări şi m-am lovit la piciorul drept. A venit pe la spate şi m-a împins, fără motiv”, spune eleva agresată. 

„De la începutul anului şcolar au început: ba că are altă tentă sexuală, ba că ii plac femeile, ba că e o proastă şi să se ducă în altă parte... că e o mincinoasă, că trebuie să se ducă la Psihiatrie. Nu mai ştim ce să mai facem… 

Sunt două fetiţe care o agresează mereu. Am fost sunată de şcoală şi mi-a spus că e la cabinet, după ce a împins-o o colegă, are glezna fisurată. Nu înţelegem, nu ştim ce să mai facem. Am vorbit cu domnul diriginte şi mi-a spus că nu are ce să le facă pentru că sunt copii. (…) 

De când a început şcoala, este mingea de ping-pong a clasei, unul o lasă, unul o ia. Nu e bolnavă psihic, învaţă bine. Acum copilul psihic este dărâmat... Recomandarea psihologului este să o mut din clasă. Când era în clasa a treia, aceeaşi fată a ameninţat-o cu cuţitul, a închis-o în toaletă şi a ameninţat-o”, spune mama fetei.

 
ISJ: Nu este vorba în niciun caz de bullying
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi susţin că au vizionat imaginile de pe camerele video din Seminarul Teologic şi nu ar exista niciun incident între cele două eleve. Totuşi, aceştia recunosc că mama a depus mai multe plângeri, de-a lungul timpului, în care sesizează faptul că fiica sa este hărţuită de colege. 
 
„Nu se confirmă. Nu a fost niciun incident, noi am vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere şi nu a fost niciun incident... S-a stabilit că, pe fondul unor discuţii între două fete, una dintre copile a minţit şi a spus că a fost împinsă pe scări. Pe imagini nu se vede absolut nimic. Sunt colege de clasă şi ştim că există un conflict mai vechi între ele. În trecut, mama a făcut mai multe petiţii scrise cum că fetiţa ei este agresată. Noi am încercat să discutăm cu ele şi să mediem neînţelegerile. Nu este vorba în niciun caz de fenomen de bullying”  spune Adrian Silivestru, purtător de cuvânt al ISJ Galaţi. 
 
În urma  ncidentului, poliţiştii din cadrul biroului de Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi s-au deplasat imediat la faţa locului, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 
 
„Se fac cercetări pentru loviri şi alte violenţe. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a declarat Gabi Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 
 
 
 
 

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sandu Bublic
22.11.2021, 16:52:01

Eu stiam ca seminarul teologic este o institutie de invatamant superior. Are si clase gimnaziale ? Si acolo se pregatesc viitorii preoti si prelati. Pot fetele sa devina preoti ? A intrat dracu' in casa popii ? Decat intreb.

+1 (1 vot)
Ludwig
22.11.2021, 17:54:52

Seminarul teologic este liceul celor ce vor sa devina popi, la fel cum sunt liceele militare, economice, etc Da, se primesc si fete, dar nu la teologie pastorala adica popa ci la niste chestii gen asistenta sociala. Adica sa te faci infirmiera pe la o manastire..

+16 (16 voturi)
mircea miricioiu
22.11.2021, 17:41:32

din textul purtatorului de cuvant al inspectoratului scolar rezulta foarte mari semne de intrebare. contradictoriu, cu neadevaruri stravezii reiesite din omisiuni si din modul in care face afirmatiile, se vede clar ca incearca putin cam disperat sa escamoteze o situatie urata dintr-o scoala, o situatie care se perpetueaza si arata cu nu au fost capabili sa o gestioneze corect. inca odata vedem ca in scolile romanesti, cei responsabili - profesori, directori, pedagogi,nu dovedesc niciun interes si nicio disponibilitate bazate pe profesionalism si dedicare, in gestionarea intregului proces didactic cu respectarea interesului copilului.

-14 (16 voturi)
Modifică Setările