Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Inconştienţa unui tânăr venit din Olanda. Jandarmii l-au prins în timp ce se plimba cu doi prieteni prin Tecuci

4
5 Apr 2020 16:36:38
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din judeţul Galaţi, a fost plasat în carantină de jandarmi, în condiţiile în care a ignorat măsura izolării la domiciliu, deşi se angajase să o respecte. Cei doi prieteni care îl însoţeau au fost izolaţi la domiciliu.

Jandarmii au depistat un tânăr de 20 de ani, recent întors din Olanda, care se angajase să se autoizoleze, însă după doar o zi s-a întâlnit cu doi prieteni şi s-au plimbat prin Tecuci.

Când s-a întors din Olanda, prin vama Nădlac II, şi i s-a permis intrarea în ţară, tânărul se angajase că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. A doua zi însă, în jurul orei 23,00, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună şi s-au deplasat în municipiul Tecuci.

O jumătate de oră mai târziu, cei trei au fost observaţi de jandarmi la un magazin din oraş, iar în momentul în care li s-au cerut documentele, aceştia au prezentat declaraţia pe proprie răspundere şi cartea de identitate.

”După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu. Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorităţi şi pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că el este obişnuit să umble mult şi s-a plictisit în casă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

În baza Ordonanţei Militare nr. 4/2020, modificată de art. 3 din Ordonanţa Militară nr. 5/2020, tânărul a fost introdus în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar toate cheltuielile legate de cazare şi masă vor fi suportate de către acesta.

Totodată, jandarmii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei. Cei doi amici ai tânărului au fost plasaţi în izolare la domiciliu şi au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum total de 800 de lei.    

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Carmen Florea
5.04.2020, 17:56:58

Jegdarmeria ..spanzurați-va otroapelor huooo

-4 (4 voturi)
Bergmann Rachel
5.04.2020, 18:40:38

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
5.04.2020, 19:25:33

Poate ne trebuie adeverințã sa facem sex sa nu se supere Securistul Velea Arabetele de Arafatrahat ,si Neamtul de Yohaniss Sulanis

-1 (1 vot)
mitrut
5.04.2020, 21:01:08

Astia sunt muritori de foame asa ca isi rezolva doua saptamani de cazare si trei mese zilnice gratuite.

-1 (1 vot)