Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Intervenţie a Poliţiei de Frontieră şi a pompierilor pentru salvarea a doi bărbaţi care au căzut în Dunăre în timp ce testau o barcă

1
22 Feb 2020 16:50:52
Autor: Valentin Trufasu
Foto: captură video Poliţia de Frontieră Galaţi
Foto: captură video Poliţia de Frontieră Galaţi

Incidentul s-a produs în zona Zătun, iar o persoană care venise cu cei doi bărbaţi căzuţi în apă, a sunat la 112. Victimele testau o barcă de agrement, iar în urma manevrelor efectuate, ambarcaţiunea s-a răsturnat, acestea suferind un şoc hipotermic.

Doi bărbaţi au fost la un pas să se înece în Dunăre după ce s-au răsturnat cu barca cu motor pe care o testau în zona Zătun. Aceştia au plutit în derivă, fiind salvaţi de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au intervenit pentru salvarea a două persoane, aflate în şoc hipotermic, pe fluviul Dunărea. În data de 22 februarie , în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au fost sesizaţi telefonic de către lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi despre faptul că pe fluviul Dunărea, în zona fermei Zaturn, se află o ambarcaţiune de agrement răsturnată, în pericol de scufundare, la bordul căreia se află două persoane. Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zonă cu o ambarcaţiune din dotare. La faţa locului, pe direcţia milei 77, colegii noştri au descoperit două persoane. S-a procedat la recuperarea acestora din apă, în stare de şoc hipotermic, şi conducerea la mal în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate", au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Galaţi.

Incidentul a fost anunţat la 112 de către o persoană care venise cu cei doi bărbaţi care au căzut în apă şi care rămăsese pe mal.

”În urma apelului primit prin SNAU 112, la ora 14,40, am fost informaţi despre două persoane care s-au răsturnat cu barca pe Dunăre, în zona Zătun. S-a deplasat un echipaj de pompieri cu o barcă şi două echipaje medicale: unul SMURD şi o ambulanţă SAJ. Înainte să ajungă echipajele noastre, victimele au fost scoase din apă de un echipaj cu şalupă al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Victimele au anunţat că testau o barcă cu motor şi aceasta s-a răsturnat în urma manevrelor efectuate”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cei doi bărbaţi au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la spital, starea lor de sănătate fiind bună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

un motan intransigent
22.02.2020, 17:04:16

Din doua una: ori barca e proasta si atunci trebuie vanduta pe OLX, ori e buna si atunci trebuie vanduta tot pe OLX, ca pe cei doi nu cred ca-i cumpara careva.