Galaţi

articolul anterior articolul urmator

La spitalul de psihiatrie de la Găneşti se lucrează ca la balamuc. Este prima investiţie de acest fel din 1989 încoace

0
20 May 2019 14:41:36
Autor: Costel Crangan
Clădirea nouă care se construieşte la Găneşti FOTO CJG
Clădirea nouă care se construieşte la Găneşti FOTO CJG

Investiţia de 14 milioane de lei este din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. Clădirea ridicată de la zero aduce un plus de 50 de locuri de cazare în aglomeratul şi învechitul centru medico-social, singurul cu acest profil din tot judeţul.

Se construieşte în ritm alert pe şantierul deschis anul trecut în curtea Unităţii Medico-Sociale din Găneşt, judeţul Galaţi. Constructorul aproape a terminat clădirea care va suplimenta numărul de locuri de la unitatea care îngrijeşte pacienţi cu probleme psihice grave. 

Conform planului, imobilul trebuie să fie gata până la sfârşitul anului, dar autorităţile dau asigurări că lucrarea se va termina mai repede.

Deloc neimportant, clădirea-spital de la Găneşti este prima de acest tip ridicată de la zero în judeţul Galaţi, în ultimii 30 de ani. Imobilul construit din fondurile Consiliului Judeţean Galaţi costă aproximativ 14 milioane de lei şi are două etaje, în care sunt spaţiile de tratament, zonele administrative, sala de mese, bucătăria, vestiarele şi farmacia. 

Clădirea  are 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave, aceştia urmând să fie cazaţi în camere cu două sau trei paturi cu grup sanitar propriu.

„Construim la Unitatea Medico-Socială Găneşti, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Noul pavilion va îmbunătăţi condiţiile de cazare pentru pacienţii internaţi la UMS Găneşti, va duce la optimizarea circuitelor medicale şi la asigurarea unui spaţiu adecvat pentru fiecare pacient”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Numărul de cereri pentru internarea în Unitatea Medico-Socială din Găneşti este foarte mare, mai ales că acesta a rămas singurul cămin-spital pentru persoanele cu probleme psihice cronice din judeţ, iar autorităţile au decis să păstreze şi corpul de clădire construit la începutul secolului trecut, unde sunt îngrijiţi 122 de pacienţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii