Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Investiţie de 41,4 de milioane de lei la Spitalul Judeţean din Galaţi. În ce constă proiectul tocmai demarat

1
29 Apr 2020 10:58:00
Autor: Costel Crangan
Spitalul Judeţean Galaţi FOTO Arhivă Adevărul
Spitalul Judeţean Galaţi FOTO Arhivă Adevărul

Finanţarea lucrărilor este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, iar recepţia este planificată pentru iulie 2021. Contractul a fost adjudecat de o asociere de firme din care fac parte Euromateria SRL, Pessina Costruzioni S.P.A şi S&M Expert Project.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, miercuri, 29 aprilie, că a emis ordinul de începere a lucrărilor la investiţie de creştere a eficienţei energetice la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Este un proiect cu fonduri europene, în valoare de 41.483.000 de lei, finanţarea fiind obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Pentru prima oară de la înfiinţarea spitalului, conductele din subsolul unităţii medicale şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Apoi, vor fi modernizate instalaţiile de distribuţie şi transport agent termic şi instalaţiile de distribuţie a apei. Vom schimba toate ferestrele, în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

„Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a adăugat Fotea.

Licitaţia a fost câştigată de către o asociere de firme din care fac parte Euromateria SRL, Pessina Costruzioni S.P.A şi S&M Expert Project. Lucrările trebuie realizate în 15 luni, ceea ce înseamnă că recepţia finală va avea loc în iulie 2021.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

octavian calin
29.04.2020, 11:14:51

Insfarsit se misca si la noi cate ceva ..

Modifică Setările