Magazin online de fapte bune. Cum funcţionează de fapt conceptul caritabil cu totul revoluţionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva dintre oamenii care pun suflet la magazinul de fapte bune FOTO Fundaţia Comunitară
Câţiva dintre oamenii care pun suflet la magazinul de fapte bune FOTO Fundaţia Comunitară

Pentru prima oară,  ideea magazinului online de fapte bune a fost promovată de Fundaţia Comunitară Galaţi în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Pentru că s-a dovedit un succes, conceptul este relansat în februarie 2020.

Prima platformă online de fapte bune, Leru.ro, se relansează cu ocazia sărbătorilor de Sfântul Valentin şi Dragobete, pentru a menţine dărnicia şi spiritul sărbătorilor de iarnă pe tot parcursul anului.

Campania din decembrie, iniţiată de OpenHub în parteneriat cu Thecon şi Fundaţia Comunitară Galaţi a fost un real succes, înregistrând un total de 2.451 de produse şi servicii donate, 38 de firme implicate în campanie şi a generat donaţii de peste 13.000 de lei. Totul a fost posibil cu implicarea voluntară a 50 de specialişti care au pus la punct platforma într-o singură noapte, denumită Noaptea Elfilor.

„Gălăţenii generoşi care îşi doresc să contribuie la cumularea lerului de primăvară pot dona produse, servicii şi chiar experienţe prin completarea formularului de contact aflat pe site sau direct la partenerii noştri în această campanie, Pub Bodega (strada Brăilei, numărul 122, în staţie la Bănci), care să fie mai apoi comercializate pe siteul Leru.ro”, spun cei de la Fundaţia Comunitară.

Fondurile strânse pe platforma Leru.ro vor fi direcţionate către Centrul Comunitar La Vale (Fundaţia Cuvântul Întrupat) şi Centrul de zi Nicoreşti (Asociaţia Bunul Samaritean), unde se implementează proiectul Generaţii. 

Aflat la ediţia a doua de implementare în judeţul Galaţi, proiectul Generaţii mobilizează voluntari seniori (pensionari care îşi doresc să fie în continuare activi în comunitate) pentru a coordona diverse activităţi şi ateliere (de gătit, grădinărit, cusături, pictură, teatru etc) pentru copiii din cele două centre.

Înconjuraţi de energia, vitalitatea şi afecţiunea celor mici, vârstnicii se simt mai puţin singuri şi izolaţi, mai puţin marginalizaţi şi neglijaţi de către cei din jur. Atunci când au posibilitatea să se implice şi să contribuie la binele comunităţii în care trăiesc, când li se dă ocazia să îşi folosească abilităţile în folosul celor tineri şi fără experienţă, seniorii îşi recapătă respectul de sine şi pofta de viaţă, iar copiii primesc de la vârstnici afecţiunea şi căldura care adesea le lipsesc în familie din cauza unor părinţi prea ocupaţi sau chiar absenţi. 

În premieră, cei 80 de copii beneficiari vor merge în tabăra de vară însoţiţi şi de mentorii lor seniori. Proiectul Generaţii este realizat în parteneriat cu Fundaţia Regală Margareta a României şi este cofinanţat de Raiffeisen bank.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcţionat un an şi jumătate ca Grup de Iniţiativă, Fundaţia Comunitară Galaţi a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015. Fundaţia Comunitară Galaţi îşi propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundaţia Comunitară Galaţi se găsesc pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro şi pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraGalati/. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite