Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Maria Roberta Pisarciuc-Copilul care se pregăteşte pentru Londra 2012

0
11 May 2010 09:04:18
Autor: adevarul

Are 13 ani şi se poate lăuda că este deja campioană modială la disciplina sportivă pe care o practică.

Citiţi şi:

Cătălin Bădin, jandarmul care a lăsat biroul de presă pentru patrulă

Locotenent Costin Barbu-Meseria lui e riscul

Puştoaica din Tecuci a reuşit să obţină, recent, titlul mondial la „musical forms", o formă de karate, ce implică mişcări de arte marţiale, pe un fond muzical


„Acest stil de are marţiale implică atât kumite (luptă fără adversar), cât şi dansul. Deşi nu este destul de cunoscut la noi în ţară, pe plan mondial este foarte practicat şi există posibilitatea ca la Londra, în anul 2012 să fie introdus printre sporturile olimpice", spune Maria Roberta.


Până acum a participat numai la patru concursuri, atât naţionale cât şi internaţionale, însă deja a reuşit să obţină un titlu mondial, la categoria sa de vârstă, la Cupa Mondială „Austrian Classics" ce a avut loc la Innsbruck, în luna aprilie.


La cei 13 ani ai săi, se poate spune că şi-a dedicat întreaga viaţă acestui sport.


„Pe 11 martie anul acesta am făcut şase ani de când practic musical forms şi nu am de gând să mă opresc aici", spune ea.Maria Roberta nu a neglijat şcoala în detrimentul sportului. Cu un realism demn de un om mult mai matur, ea ştie că o carieră sportivă se poate termina pe neaşteptate.


„Până acum am numai medii de zece, dar nu pot spune că sunt tocilară. Vreau pur şi simplu să-mi păstrez toate opţiunile deschise pentru viitor"
, explică ea.


Seriozitate răsplătită


Titlul câştigat în Austria i-a adus Mariei Roberta un ajutor substanţial din partea...Poliţiei. IPA (Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor) regiunea 1 Galaţi va suporta de acum înainte costul deplasărilor şi stagiilor sale de pregătire.


Comisarul şef Florin Olaru, preşedintele acestei asociaţii a declarat:


„Faptul că a confirmat prin performanţă ne obligă să sprijinim acest copil să-şi îndeplinească visul"

Întrebări şi răspunsuri


Cât timp te antrenezi?


Acum, mai ales că am început să am rezultate, stau în jur de trei zile pe săptămână la sală. Antrenorul ne înţelege şi ne ajută, dar mai ales nu ne lasă să neglijăm şcoala în favoarea sportului.


În timpul liber ce-ţi place să faci?


Ascult foarte multă muzică, în general rock şi hard rock. Sunt mare fan AC/DC, Scorpions, Seether, Nightwish, Nirvana, Evanescence, Guns N' Roses.


Pe viitor ce ai de gând să faci?


O să urmez în continuare cursurile liceului Spiru Haret, iar după aceea probabil că mă voi înscrie la cursurile Academiei de Poliţie A.I Cuza Bucureşti.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările