Mascota Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi a prins viaţă. Un pui de ciuf este noua vedetă a facultăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ani de zile, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi are pe siglă o bufniţă, simbol al înţelepciunii. Deunăzi, bufniţa rece şi nemişcată de pe frontispiciu a prins viaţă. Un pui de bufniţă rătăcit şi speriat a fost salvat de profesori de sub roţile unei maşini, chiar în faţa facultăţii.

Micuţa înaripată a scăpat destul de repede de frică şi, în scurt timp, a devenit o vedetă incontestabilă. Profesori şi studenţi deopotrivă, de la facultate, dar şi de la alte facultăţi, o mulţime întreagă de curioşi au venit să fotografieze sigla cu viaţă.

„Colegii mei au găsit puiul pe stradă, era sub o maşină. Şoferul încerca să plece şi bufniţa a fost văzută de o profesoară. Aceasta a oprit maşina, a luat puiul, l-a dus la secretariat, unde a stat toată ziua. Au venit studenţii să-şi facă poze cu bufniţa, noi avem pe siglă o bufniţă galbenă, simbol al înţelepciunii, de aceea este interesant ce s-a întâmplat. Este mascota facultăţii şi deja ne-am ataşat de ea. Am decis să contribuim cu bani pentru mâncarea bufniţei şi, dacă se poate, o vom aduce la evenimentele facultăţii”, spune Ion Cordoneanu, decanul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Pasărea este îngrijită de oamenii din facultate, care s-au documentat temeinic cu privire la viaţa bufniţelor şi fac chetă pentru a-i cumpăra de mâncare şi alte lucruri trebuincioase. Deocamdată, mica bufniţă nu are un nume. Cert este că bufniţa vedetă va fi mascota tuturor activităţilor Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

”Din discuţia avută cu un ornitolog, am aflat că bufniţa noastră este un pui de ciuf de pădure (lat. asio otus). Astăzi am vorbit la o asociaţie care se ocupă de protecţia animalelor în grija căreia va fi predat ciufuleţul de pădure. Suntem convinşi că-i va fi bine, fiind protejată de profesionişti şi că-şi va îndeplini destinul de pasăre răpitoare...pe drumul înţelepciunii! Ştim că pasărea aceasta este protejată de lege şi vom lua legătura cu autorităţile specializate în acest sens”, încheie profesorul Ion Cordoneanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite