Maşina construită de studenţii la inginerie din Galaţi a încheiat pe podium concursul „Kart Low Cost 2018”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii gălăţeni sunt la prima participare la o astfel de competiţie, clasarea fiind cu atât mai onorabilă. Pe locul 1 s-au clasat studenţii de la Universitatea din Piteşti, iar pe locul 2 cei de la Universitatea din Craiova.

Viitorii ingineri din Galaţi şi-au arătat talentul, în weekend, la un concurs de maşini de curse de mici dimensiuni (carturi). „Danube Pistons”, echipa Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, s-a clasat pe locul 3 în competiţia de carturi cu motor termic din cadrul Concursului ”Kart Low Cost 2018”.

Rezultatul este cu atât mai meritoriu cu cât studenţii gălăţeni sunt la prima participare la o astfel de competiţie. Pe locul 1 s-au situat studenţii de la Universitatea din Piteşti, iar pe locul 2 cei de la Universitatea din Craiova, ambele echipe beneficiind de spijinul unor cunoscute firme producătoare de automobile, care au fabrici în ţara noastră. 

La competiţia carturilor cu motoare electrice, pe primul loc s-au plasat studenţii de la ISAT Nevers, Franţa iar pe locul doi cei de la Universitatea din Craiova. Probele dinamice pe circuit din cadrul ”Kart Low Cost 2018” s-au desfăşurat la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”.

La competiţia de la Galaţi, care a avut loc vineri şi sâmbătă, au participat 64 de studenţi coordonaţi de 11 cadre didactice, cu 8 carturi cu motoare termice şi 3 carturi cu motoare electrice. Participanţii au reprezentat Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports din Nevers, Franţa, Universităţile din Piteşti, Craiova, Galaţi şi Politehnica Bucureşti. Partenerii KLC 2018 au fost Primăria Galaţi, Societatea Inginerilor de Automobile din Romȃnia, Universităţile din Piteşti, Craiova, Politehnica Bucureşti, Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers şi Academia de Ştiinţe Tehnice din Romȃnia.

Proiectul Kart Low Cost – KLC este rezultatul colaborării între Université de Bourgogne, Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers, Franţa şi Universitatea din Piteşti, România, Departamentul Autovehicule şi Transporturi.

Competiţia KLC urmăreşte pregătirea viitorilor ingineri prin dezvoltarea cunoştinţelor de gestiune ale unui proiect tehnic, prin dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, prin repartizarea responsabilităţilor şi, nu în ultimul rând, prin respectarea termenelor şi a bugetului alocat. Prin urmare, nu este doar o simplă cursă de karting.

„Este, în egală măsură, o provocare tehnică, pedagogică şi umană, câştigătorul nefiind, în mod obligatoriu, cel mai rapid. Concepţia, proiectarea şi fabricarea unor karturi performante cu buget restrâns este punctul cheie al competiţiei. Carturile sunt construite de la zero de studenţii participanţi la competitie. După manşele de calificare, în care este stabilită ordinea intrării în concurs, carturile trec prin probe de sprint, manevrabilitate, anduranţă, design şi de evaluare a şasiului şi a inovaţiilor tehnologice”, spun organizatorii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite