Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Medic, despre drama din spitale: Nu există doar COVID. Restul bolilor fac ravagii, nu şi-au luat concediu!

6
17 Oct 2021 09:53:22
Autor: Cornelia Mazilu

Medicul chirurg Paul Ichim avertizează asupra faptului că situaţia este critică în spitale din cauza COVID-19 şi face un apel la vaccinare. „Din cauza dihaniei ăsteia, mulţi bolnavi cu afecţiuni oncologice n-a fost depistaţi la timp. Nu există doar Covid, restul bolilor fac ravagii”, spune medicul.

 Dr. Paul Ichim, chirurg la Spitalul Judeţean Galaţi, susţine că valul patru face ravagii în spitale, iar situaţia în UPU, containere COVID şi Terapie Intensivă este tot mai critică. Dramatic este faptul că „mulţi bolnavi cu afecţiuni oncologice n-a fost depistaţi la timp, sau urmăriţi adecvat”, afirmă medicul Paul Ichim. 

„Lucrez în spital la patul bolnavului, ştiu ce se întâmplă în UPU (destul de bine), ştiu ce-i prin containerele de la poartă, prin Secţia de Covid de la etajul 1, prin Terapia Intensivă Covid, câţi mor. Atenţionez că nu-i de glumă, că-i mai rău că în primele 3 valuri. (...) Din cauza dihaniei ăsteia, mulţi bolnavi cu afecţiuni oncologice n-a fost depistaţi la timp, sau urmăriţi adecvat. Aceştia vin acum în situaţii incredibile, disperate, la care ne batem capul cum putem să-i ajutăm. Nu există zi să nu descoperim şi să avem astfel de cazuri. 

Chestia asta reprezintă un stres ce se acumulează chiar pe corpul medical, nu poţi fi insensibil la suferinţă oamenilor, mai ales că ei stau doar cu noi, nu beneficiază de asistenţă familiei ce nu poate intră la vizită. Fiecare are istoria lui, problemele lui familiale, disperarea lui şi toate sunt descărcate la noi. (…)Cam asta-i realitatea pe care o trăim zilnic, de aceea tot strigăm să organizăm şi altfel, că nu există doar Covid, că restul bolilor fac ravagii, nu şi-au luat concediu” , afirmă dr. Ichim.

Dr. Paul Ichim, sursa: Arhivă Personală/Facebook

Medicul face un apel aproape disperat către populaţie să meargă să se vaccineze pentru a reveni la normal: „răspundeţi pentru voi dar şi pentru cei din jur, nu fiţi egoişti”.

 „Cred că fiecare dintre scepticii epidemiei, ar trebui să se gândească că într-un fel îşi aduce contribuţia parţial, la dramele acestea pe care le-am numit colaterale, la cei care mor din ce în ce mai mulţi. Afară oamenii s-au vaccinat, au revenit la normal, la o asistenţă medical echilibrată adresată tuturor. În concluzie, vaccinaţi-vă , răspundeţi pentru voi dar şi pentru cei din jur, nu fiţi egoişti. Nu mai credeţi toate prostiile spuse de exaltaţi iresponsabili”, adaugă medicul Paul Ichim.


Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”
 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

butelie ilie
17.10.2021, 10:42:10

Ami pare rau la domn doctor da' el nu poate trata pacienti la cabinetul privat? Anainte putea !

-3 (5 voturi)
ANTI TROLL Demascatorul de Postaci
17.10.2021, 16:00:22

Atenție TROLL ! butelie ilie : postarile acestui tip de profil de postac profesionist au ca obiectiv producerea discordiei si dezbinarii prin răspândirea de informații false și propagarea teoriilor conspirației. Din echipa de la Tiraspol fac parte, printre altii: moftronix6, Edmond Wolf, butelie ilie, stk777 stk777, Victor Nagy, Vasile Naftuli

Pitrea Piron
17.10.2021, 10:42:14

Daca vorbim de boli tratabile, gen diabet etc are dreptate. Insa daca vorbim despre diverse cancere, vorbim degeaba. Majoritatea covarsitoare a celor ce au cancer mor oricum - diferenta de 1-2-3 ani in plus unde spre final bolnavul e un zombie (cu costuri uriase pentru familii pe tratamente experimentale sau 'gratuite' unde bolnavii sunt cobai) este nesemnificativa.

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
17.10.2021, 11:41:36

Eu cred ca cel putin jumatate mor de altceva dar sint trecuti la covid, oricum nimeni nu stie din moment ce nu se fac autopsii si se bate repede capacul la sicriu. Dovada ar fi faptul ca 97% dintre decedati au avut comorbiditati.

-21 (23 voturi)
Utilizator Adevărul
17.10.2021, 22:37:50

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările