Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Medic stabilit în Belgia, despre spitalele din România: „Colcăie de germeni rezistenţi, ar trebui dărâmate!”

26
23 Nov 2021 10:16:36
Autor: Cornelia Mazilu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Dr. Ana Cichirea, un tânăr medic român stabilit în Belgia, trage un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele din România, despre care afirmă că sunt „adevărate bombe cu ceas”. Aceasta susţine că numărul infecţiilor nosocomiale este ascuns.

Medicul Ana Cichirea susţine că infecţiile nosocomiale se găsesc, fără excepţie, în toate spitalele de stat din România. Aceşti agenţi patogeni prezenţi „sunt extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid”.

„Sindromul nepăsării…De SARS-CoV 2 românului nu-i este frică. De Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Enterococul, Proteus mirabilis, ar trebui să-i fie. Aceştia sunt doar o parte din germenii foarte agresivi care vă aşteaptă, FĂRĂ EXCEPŢIE, în toate spitalele de stat din România şi care sunt responsabili de infecţiile nosocomiale (infecţii dobândite pe perioada spitalizării).  Aceşti agenţi patogeni prezenţi în cantităţi uriaşe în spitale şi extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid (vezi Colectiv)”, scrie medicul Ana Cichirea, pe Facebook.

Medicul citează un raport al Centrului European al Bolilor Transmisibile, anual, potrivit căruia, aproximativ trei milioane de persoane din Uniunea Europeană se îmbolnăvesc cu o infecţie asociată îngrijirilor medicale, iar în jur de 50.000 de persoane mor anual din această cauză.

Medic: Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei

 În 2018, spitalele româneşti raportaseră o medie de 2,65% pentru infecţii asociate îngrijirilor spitaliceşti. Asta în condiţiile în care Germania procentul ajungea spre 4%. Media UE este la 5,5%, iar ţările cu cele mai mari raportări sunt Grecia, Portugalia, Italia, Finlanda şi Cipru-toate peste 8%.

Totuşi, situaţia nu este atât de roz, susţine medicul. Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie „nu sunt respectate din cauza corupţiei, iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale nu este raportat de către spitale”.

„Doar nu vă imaginaţi că situaţia este atât de roz în ţara carpato-danubiano-pontică. Spitalele româneşti sunt foarte vechi, adevărate bombe cu ceas. Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei (vezi scandalul Hexi Pharma), iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale NU ESTE RAPORTAT de către spitale. Mizeria se ascunde sub preş. De ce? Pentru că dacă s-ar raporta realitatea s-ar prăbuşi la propriu tot sistemul sanitar românesc. Toate spitalele colcăie de germeni rezistenţi şi toate ar trebui dărâmate din temelie. Rezultatul? Operaţia reuşită, pacientul mort! VINOVAŢI?  Întotdeauna medicul sau cel decedat, după cum trebuie să iasă bine, statistic vorbind, raportul final”, concluzionează dr. Cichirea.

Medicul Ana Cichirea a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” din Bucureşti, promoţia 2010. Între 2012 şi 2016 a profesat în clinica privată Neoclinique din Bucureşti. Din 2016 profesează ca medic în Belgia, mai întâi la Mechelen şi în prezent la Anvers.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

ileana iliescu
23.11.2021, 10:47:01

Perfect adevarat doamna doctor,in spitalele romanesti daca nu te omoara boala te omoara nosocomialele.Cazul de la Galati cu tanara decedata atat din neglijenta personalului medical cat si a bacteriilor intraspitalicesti este elocvent pentru aceste situatii in care sistemul sanitar te ucide cu zile. Cunos persoana internata in spital cu probleme neurologige testata pcr cu test negativ,la externare acasa dupa trei zile testul pozitiv .Atata timp cat nimeni nu are nicio responsabilitate si nu raspunde legal aici nu se va schimba nimic,vom ramane tributari unor obiceiuri nocive .

0 (4 voturi)
Groza Carmen
23.11.2021, 10:59:14

Prostanaci neaveniti, inainte de a darama ceva trebuie construit in loc! Va place comunismul, imbecililor, macar in vorbe!? Cand o sa ziditi ceva, veti bate campii cu idei desantate, prostesti...

-11 (13 voturi)
Cunoscatoru'
23.11.2021, 11:00:17

Cata dreptate! Tatal meu este pe moarte in acest moment la Elias, infectat cu clostridium difficile, bacterie luata de la spitalul judetean Slatina, unde a fost tratat de Covid-19. Incredibil! Are 92 ani, a scapat de Covid, vaccinat fiind si moare de clostridium, infectie nosocomiala. Sunt disperat si in egala masura revoltat de situatia in care suntem. Ceea ce mi-a mai ramas este sa scriu aici si sa fiu intru totul de acord cu medicul care trage semnalul de alarma.

+5 (9 voturi)
Comati Dac
23.11.2021, 11:02:17

Bineînțeles că nivelul de Burkina Faso a spitalelor din România nu are nici o legătură cu mortalitatea in top 10 din lume din cauza Covid. Vina e strict a nevaccinaților că mor. Procentaje de vaccinați asemănătoare cu ale Românilor găsești peste tot in lume dar parca ca la noi nu se moare nicăieri...

-9 (11 voturi)
nihil sine deo
23.11.2021, 11:06:36

tara carpato danubiano pontica?ce jeg infect ,acest vraci, tara asta ti a platit studiile, mizerabilo

-10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările