Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Miercuri, în zori, la Galaţi se face combaterea ţânţarilor cu elicopterul. Avertisment pentru apicultori

0
11 Jun 2019 17:50:22
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Locuitorii municipiului Galaţi au cerut în mod repetat autorităţilor să ia măsuri radicale pentru dezinsecţie, după ce acţiunile la sol începute de câteva zile nu prea au au dat rezultate. Oraşul se confruntă cu cea mai mare invazie de ţânţari din ultimii ani.

Primăria municipiului Galaţi informează că, miercuri, 12 iunie 2019, de dimineaţă, începând cu ora 4.30, se va derula etapa de dezinsecţie aeriană pentru întreg oraşul, iar operaţiunea se va realiza cu un aparat de zbor de tip elicopter, pentru o eficienţă sporită.

Apicultorii şi sericicultorii din municipiul Galaţi sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermii de mătase), în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite. 

„Menţionăm că până acum nu s-a putut acţiona aerian, în această etapă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, se acţionează în continuare, la sol, cu tunuri de ceaţă şi generatoare ULV. Substanţele folosite sunt biodegradabile şi au efect asupra ţânţarilor şi căpuşelor”, a precizat municipalitatea.

Trebui spus că oraşul Galaţi se confruntă cu una dintre cele mai mari invazii de ţânţari din ultimul deceniu, iar pe reţelele de socializare autorităţile au parte de foarte multe vorbe grele din partea contribuabililor nemulţumiţi de modul cu s-a făcut până acum dezinsecţia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii