Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Din „minunile” controlului judiciar din România. Un bărbat aflat, teoretic, în arest la domiciliu a fost prins la furat într-un supermarket din Galaţi

1
31 Dec 2017 13:16:19
Autor: Costel Crangan
Hoţul arestat la domiciliu şi punga cu bunuri furate FOTO IJJ Galaţi
Hoţul arestat la domiciliu şi punga cu bunuri furate FOTO IJJ Galaţi

Prins asupra faptului, gălăţeanul în vârstă de 39 de ani (care are la activ numeroase condamnări pentru furt) a fost dat pe mâna oamenilor legii, care l-au condus... acasă. În zilele următoare se va lua în discuţie oportunitatea revocării măsurii preventive şi înlocuirea acesteia cu arestul preventiv.

Un caz întâmplat pe 30 decembrie 2017 la Galaţi arată cât de ineficient este arestul domiciliar (care - atenţie! - se scade din eventuala pedeapsă cu închisoarea) câtă vreme nu există niciun fel de mecanism de control asupra persoanei vizate de măsura preventivă.

Bunăoară, în statele dezvoltate, arestul domiciliar presupune şi purtarea de către persoana în cauză a unie brăţări cu GPS, ce nu poate fi scoasă fără a  declanşa o alarmă, care-i avertizează pe poliţişti imediat ce individul a depăşit perimetrul stabilit (de regulă casa şi curtea, eventual un areal suplimentar de 4-5 metri).

Sâmbătă, 30 decembrie, în jurul orei 18.00, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu de patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost direcţionat de către dispeceratul secţiei la un supermarket aflat pe Aleea Comerţului (cartier Micro 19) unde agenţii de pază au observat, pe camera de filmat, un bărbat care încerca să sustragă diferite bunuri alimentare.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au preluat bărbatul, reţinut de către agenţii de pază, iar în urma verificărilor au stabilit că se numeşte D. Ciprian, în vârstă de 39 ani, din Galaţi, cu antecedente penale, bărbat care se afla sub măsura judiciară de arest la domiciliu.

Întrebat fiind despre intenţia sa şi de faptul că a părăsit domiciliu, încălcând astfel interdicţia impusă de instanţă, bărbatul a declarat verbal jandarmilor că a dorit să sustragă o ciocolată pentru fiica sa şi nu s-a gândit nici un moment că va fi prins. Cu toate că bărbatul a declarat că avea intenţia să sustragă doar o ciocolată, în urma controlului corporal, jandarmii au descoperit, la brâu, sub geacă, o pungă căptuşită cu staniol cu care acesta încerca să sustragă mai multe bunuri, cu intenţia de a trece de casa de marcat, fără a le plăti.

Jandarmii l-au condus la sediul secţiei de poliţie unde i-au întocmit proces verbal de depistare, ulterior fiind sesizat Biroul Supraveghere Judiciară din I.P.J. Galaţi. După întocmirea documentelor, bărbatul a fost condus la domiciliul unde avea de executat măsura impusă de către instanţă. În zilele următoare, va fi luată în discuţie, în instanţă, măsură revocării controlului judiciar şi înlocuirea acestuia cu arestul preventiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

miron miron
31.12.2017, 13:36:02

E normal sa fie asa, sa mai fure, altfel isi pierde aptitudinea...

+1 (1 vot)
Modifică Setările