Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Morgă nouă pentru Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Cât costă şi când va fi gata

1
29 Apr 2020 14:51:30
Autor: Costel Crangan
Noua morgă va fi într-o clădire nouă din curtea Spitalului de Urgenţă din Galaţi FOTO George Nica
Noua morgă va fi într-o clădire nouă din curtea Spitalului de Urgenţă din Galaţi FOTO George Nica

Lucrările au fost demarate miercuri, 29 aprilie 2020, sunt finanţate de Consiliul Judeţean şi sunt executate de asocierea dintre firmele Consum Coop Galaţi Societate Cooperativă, Moviland Met SRL şi Rovis Lider SRL

Consiliul Judeţean Galaţi  a anunaţt pe 29 aprilie 2020 că a emis ordinul de lucrări pentru construcţia unei clădiri cu trei niveluri destinată serviciului de Prosectură şi Medicină Legală (mai pe înţelesul tuturor: morgă) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. 

Clădirea va fi construită în curtea unităţii medicale, în apropierea parcării supraetajate. Licitaţia a fost câştigată de asocierea dintre firmele Consum Coop Galaţi Societate Cooperativă, Moviland Met SRL şi Rovis Lider SRL Valoarea totală a investiţiei este de 11.360.064 de lei (circa 2,36 milioane de euro), bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Demarăm o nouă investiţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Vom muta secţia de Prosectură şi Medicină Legală într-o clădire nouă, dotată conform normelor în vigoare. În acest moment, spaţiul folosit de medicii legişti este impropriu, astfel că era nevoie de această investiţie. Noua secţie de Prosectură şi Medicină Legală va avea laborator de Anatomie Patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi un amfiteatru la ultimul etaj, care va fi folosit pentru activităţile didactice ale studenţilor de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia prevede şi dotarea clădirii cu toate echipamentele necesare. Termenul de execuţie a lucrării este de 12 luni, recepţia finală fiind programată în luna mai a anului viitor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

georgescu radu
29.04.2020, 17:14:35

O idee foarte buna! La cat de valorosi sunt medicii din spital, de morga era nevoie la Galati...

Modifică Setările