Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Muzeul de Artă Vizuală, redeschis după trei luni. La prima expoziţie post-Covid intră maximum câte trei oameni

0
3 Jun 2020 13:09:58
Autor: Costel Crangan
Muzeul de Artă Vizuală, în vremea când era permisă aglomeraţia FOTO Arhivă Adevărul
Muzeul de Artă Vizuală, în vremea când era permisă aglomeraţia FOTO Arhivă Adevărul

Expoziţia de pictură „Amintirea apelor” aduce în faţa publicului picturi semnate de artistul Sterică Bădălan. Deschiderea oficială are loc vineri, 5 iunie, de la ora 20.15.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi invită publicul la vernisajul expoziţiei de pictură ,,Amintirea apelor”, semnată Sterică Bădălan, vineri, 5 iunie, la ora 20.15.

„Pentru că trăim vremuri speciale, la fel va fi şi acest prim vernisaj organizat după perioada în care muzeul a fost închis, din cauza epidemiei de COVID-19. Deschiderea va avea loc pe esplanada din faţa muzeului, respectându-se distanţarea impusă de lege. După încheierea discursurilor, cei prezenţi vor avea ocazia să viziteze expoziţia, pe rând, conform măsurilor impuse: în sală vor intra maxim 3 persoane, cu excepţia familiilor cu doi sau mai mulţi copii. Purtarea măştii este obligatorie”, precizează reprezentanţii muzeului.

Sterică Bădălan s-a născut pe 27 mai 1955, în localitatea Pisica (Grindu), judeţul Tulcea. Din 1998 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Galaţi, secţia Pictură. A avut numeroase expoziţii personale şi participări la expoziţii de grup şi tabere de creaţie, atât în ţară cât şi în străinătate. A obţinut Premiul de excelenţă al Filialei UAP Galaţi (2018), Premiul al IV-lea la Concursul Naţional de Pictură - Câmpina (2009), Premiul I la Concursul Naţional de Pictură - Tulcea (2003).

,,Ajuns la maturitatea creaţiei la cei „35 de ani”, împliniţi în data de 27 mai 2020, în plină alertă covid, expoziţia deschisă la Muzeul de Artă Vizuală sub curatoriatul prietenului său, plasticianul şi muzeograful Gheorghe Miron, oferă publicului o suită impresionantă de lucrări ce definesc profilul artistic al creatorului.Intrând în spaţiul expoziţional, cu mască pe faţă, nu poţi totuşi să nu simţi mirosul florilor, susurul apelor, adierea vântului prin ramuri, nu poţi să nu percepi culoarea care te invadează. Despre Sterică Bădălan se poate scrie mult. Important este să PRIVEŞTI”, spune Dan Basarab Nanu, directorul Muzeul de Artă Vizuală Galaţi.

„În demersul său artistic , Sterică Bădălan este cinstit cu el şi nu încearcă să păcălească privitorul , dăruind toate trăirile sale într-o mare varietate de lucrări. Creativ şi nealiniat la  formulele impuse astăzi de "modă" , a luat decizia de a construi pe cont propriu , un stil al său uşor de recunoscut. De la prepararea suportului pentru o nouă lucrare, până la înrămarea finală a acesteia, Sterică Bădălan simte şi gândeşte artă!” , spune şi Gheorghe Miron, curatorul expoziţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii