NEPUTINŢĂ/Preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi:: „În spital se moare cu zile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor
Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor

Dr. Dumitru Cristea consideră că situaţia gravă în care a ajuns Spitalul de Urgenţă este fără precedent. Medicul ORL-ist consideră că din luna martie este absolut necesară o nouă restructurare şi deci o nouă reducere a numărului de paturi.

Mult-trâmbiţata reformă sanitară din ultimii 15 ani nu a avut niciun rezultat.

Toate încercările de eficientizare a sistemulului de asistenţă medico-sanitară au eşuat şi astfel s-a ajuns la situaţia falimentară din prezent în care unităţi mamut precum Spitalul Clinic de Urgenţă sunt în pragul falimentului dacă nu chiar falite.

CITIŢI ŞI:

La Galaţi, un medic rezident câştigă cât paznicul spitalului

Spitalul care-şi trimite bolnavii să moară acasă

Bolnav de hepatită: "Am venit în ultimele zile la spital, mi-au dat calmante şi am plecat acasă. Mi-au zis că nu se poate.."


„Dificultăţile financiare ale spitalului vor continua încă multă vreme. Sunt probleme mari la ora actuală. Sunt probleme cu lipsa de personal, cu asigurarea urgenţelor, cu asigurarea tratamentului şi chiar şi a actului medical în general", afirmă prof dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Galaţi.

„O gaură neagră"

Cea mai mare unitate spitalicească din această zonă a ţării continuă să fie un adevărat aspirator de bani, în condiţiile în care confortul şi tratamentul oferit pacienţilor sunt departe de cele normale în raport cu normele europene în materie.

Bâlci la spitalul de urgenţă din Galaţi. Medicii şi pacienţii sunt terorizaţi de un parc de distracţii din apropiere

Galaţi: hoţie de stat cu fondurile SMURD

 Medic de la Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Marele succes al operaţiei este că pacientul rămâne invalid"

„La Spitalul de Urgenţă ajung peste 80 % dintre bolnavii din judeţul Galaţi cărora li se adaugă pacienţii din judeţele limitrofe .

Pe de altă parte, atât clădirea cât şi dotările sunt învechite şi nu mai corespund din multe puncte de vedere. S-a ajuns astfel la o realitate care nu poate fi contestată: în spital, se moare cu zile. Nu din vina personalului, ci a lipsei unui minim de utilităţi pentru asigurarea actului medical", mai afirmă Dumitru Cristea.
În ceea ce priveşte situaţia fără precedent cu care s-a confruntat spitalul în urmă cu două luni, când pacienţii erau refuzaţi la internare şi rafturile farmaciei erau complet goale, preşedintele Colegiului Medicilor este de părere că aceasta a fost cauzată de modul de cheltuire a banilor.

Medicii de la SMURD Galaţi, bătuţi cu pumnii şi cu parul în misiune

Teroare în spitale. Dr. Nicolae Bacalbaşa:"Acum două zile a venit unul drogat care avea pistolul la el"

Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

Spitalul Judeţean Galaţi se află în moarte clinică: nu mai are niciun ban şi conturile sunt blocate

 Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

„Unii manageri au reuşit să facă economii, alţii nu. Aici la Spitalul Judeţean nu s-a putut", adaugă dr. Cristea.


Cât despre posibilitatea revenirii pe linia de plutire a spitalului, şeful secţiei ORL este sceptic şi consideră că şansele sunt foarte mici.

„În următorii 10 ani, nu se întrevede posibilitatea unei îmbunătăţiri a situaţiei şi din cauza implicării politicului, unul dintre motivele pentru care s-a ajuns aici. Trebuie găsiţi şi puşi să managerieze profesionişti", afirmă doctorul Cristea.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Numărul de paturi din secţiile spitalului, numărul angajaţilor sau modul de cheltuire al banilor, toate aceste aspecte vor fi analizate şi reorganizate în primăvara acestui an.

„Este imperativ necesar ca spitalul să intre într-un regim de restructurare. Asta se va întâmpla începând cu luna martie a anului acesta. Restructurare în ceea ce priveşte eficienţa paturilor, a personalului şi aşa mai departe. Sunt secţii, vreo cinci, şase, care nu-şi justifică paturile. Personalul nu va fi dat afară, ci va fi redirecţionat pentru acoperirea deficitului din alte secţii. Va fi analizat modul în care sunt plătite utilităţile, modul în care se face service-ul aparaturii medicale, modul în care sunt achiziţionate materialele sanitare şi sunt respectate procedurile la licitaţii", a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite