Galaţi

articolul anterior articolul urmator

NEWSALERT Opt persoane reţinute în „Cazul Boldea” se află în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

0
17 Mar 2012 16:51:54
Autor: Marius Mototolea
După Carmen Mirică, se pregăteşte să coboare din dubă fostul subprefect Aurora Luchiniuc
După Carmen Mirică, se pregăteşte să coboare din dubă fostul subprefect Aurora Luchiniuc

Printre acestea, nu se numără şi deputatul Mihai Boldea. Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, afirmă că nu ştie să se fi primit o solicitare pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Boldea

Patru femei şi patru bărbaţi, implicaţi în dosarul privind vânzarea mai multor imobile şi terenuri aflate sub sechestru, au fost prezentaţi Curţii de Apel Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Deputatul Mihai Boldea nu a fost reţinut acesta beneficiind de imunitate parlamentară.

Contactat telefonic, deputatul Mircea Toader, liderul grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal a declarat că deocamdată procurorii nu au înaintat o cerere de ridicare a imunităţii pentru Boldea.

„Dacă Parchetul General va înainta solicitarea la Camera Deputaţilor, se va întruni Biroul Camerei, care va formula un punct de vedere, iar acesta va fi discutat în plen după care se va decide prin vot secret cu bile dacă va fi sau nu ridicată imunitatea. Fiind un caz delicat, dacă se va primi această solicitare, săptămâna viitoare, Biroul va cere ComisieiJuridice să se întrunească imediat. Poate să dureze câteva zile, dar depinde ce poziţie vor adopta colegii noştri din opoziţie.

Trebuie să avem cvorumul necesar, asta e procedura. Au existat şi precedente în care s-a întârziat", a afirmat Mircea Toader.

Şedinţa de judecată a fost programată pentru ora 14.30, iar dubele care au adus la instanţă cele persoane reţinute în acest dosar au ajuns cu doar un minut înainte de începerea acesteia. În mod normal, inculpaţii sunt aduşi cu cel puţin o oră înainte de a fi prezentaţi instanţei.

Primele au fost aduse la instanţă femeile. Din dubă au coborât pe rând Carmen Mirică, Aurora Luchiniuc - consilier al prefectului judeţului Galaţi, fost subprefect, fost membru al Comisiei de Arbitraj, avocat Mihaela Bolboceanu şi Elena Petre secretar la cabinetul de avocatură al deputatului Mihai Boldea.

Cu al doilea transport au sosit Alexandru Bogdan Boza - cunoscut ca om de afaceri implicat şi în politică, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică şi Ştefan Lazăr.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că 22 persoane, printre care şi deputatul Mihail Boldea, au comis infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, vânzându-le unor cumpărători de bună credinţă terenuri şi imobile indisponibilizate, care nu puteau face obiectul unor tranzacţii de vânzare-cumpărare.

Vom reveni cu decizia instanţei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările