Niciun pat la ATI COVID Galaţi. Profilul pacienţilor: tineri, cu puţine afecţiuni şi nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI COVID Galaţi este plină, sursa: Arhivă
Secţia ATI COVID Galaţi este plină, sursa: Arhivă

Este situaţie critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi. Toate cele 9 paturi de la Secţia ATI COVID  sunt ocupate de pacienţi în stare gravă, iar numărul mai poate fi suplimentat cu 3 paturi. Din păcate, medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor infectaţi cu COVID să crească în următoarea perioadă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Galaţi, pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă-COVID sunt persoane tinere, cu mai puţine afecţiuni şi nevaccinate Toate cele 9 locuri de la ATI sunt ocupate, iar medicii caută soluţii pentru suplimentarea paturilor. 

„Toate cele 9 paturi din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare critică, care necesită fie incubaţie, fie ventilaţie non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem  12 pacienţi la etajul 1 la Secţia COVID care nu necesită internare în sectia ATI COVID. (…) 

În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va creşte, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem faţă tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi.(…) 

Pacienţii din secţia ATI COVID sunt persoane tinere. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puţine afecţiuni asociate, comparativ cu pacienţii din valul precedent. De asemenea, toţi pacienţii sunt nevaccinaţi”, a declarat dr. Violeta Sapira, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Personalul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă se aşteaptă la o creştere şi mai mare a numărului de cazuri COVID-19, având în vedere perioada de relaxare din timpul verii, dar şi începerea şcolii. Un semnal de alarmă este tras şi cu privire la pacienţii cu boli autoimune, unde anticorpii sunt în scădere. 

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim în general de pacienţi care nu sunt foarte grav iniţial, dar care se agravează pe parcursul spitalizării. Sunt pacienţi cu o medie de vârstă mai mică, de 40-50 de ani. Apar şi vaccinaţi, care au făcut după vaccinare boala. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Aceşti pacienţi sunt cei imunodeprimaţi, cu boli autoimune, deci cei cu risc, bătrâni. Ne aşteptăm la o creştere şi mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep şcolile cu prezenţă fizică. Secţiile de reanimare sunt pline, activitatea noastră a crescut foarte mult”, a explicat dr. Mihai Polinshi, director medical al SAJ Galaţi.

Comparativ cu luna iulie, numărul cazurilor de COVID 19 a crescut în judeţul Galaţi de şapte ori mai mult, în ultima săptămână.

 „În doar şapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătăte din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de şapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment, avem 14 paturi pentru adulţi  la Terapie intensivă COVID: 9 la Spitalul Judeţean şi 5 la Maternitate. De asemnea, sunt şapte locuri pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a precizat Teodora  Diaconiţa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 26 de cazuri COVID-19.

Vă recomandăm şi:  

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite