Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Noi alocări de fonduri pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Galaţi

4
17 Dec 2020 17:03:37
Autor: Valentin Trufasu
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Foto: arhivă Adevărul
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Foto: arhivă Adevărul

Aproape 6 milioane de lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Galaţi pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali.

Joi, 17 decembrie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, au fost alocate fonduri pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În plus, deoarece fondurile de la Guvern sunt insuficiente, Consiliul Judeţean a alocat bani şi pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali.  

“Am alocat 5,9 milioane de lei către Protecţia Copilului pentru a fi plătite toate drepturile financiare şi pentru a acoperi până la finalul acestui an cheltuielile de funcţionare. Anul acesta, Consiliul Judeţean a alocat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului aproape 55 de milioane de lei, adică 68% din bugetul necesar. A fost o situaţie extrem de dificilă, în condiţiile în care Guvernul a dat bani doar pentru patru luni de funcţionare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, din fondul de rezervă bugetară s-au alocat 3.479.000 de lei, astfel încât primăriile din judeţ să poată plăti indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali.

“Sumele alocate de către Guvern sunt insuficiente pentru plata în totalitate a acestor drepturi financiare. Astfel că, am decis să venim în sprijinul persoanelor cu handicap şi am alocat sumele necesare pentru plata integrală a indemnizaţiilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Situaţie critică. Circa 30 de judeţe au rămas fără bani pentru salariile personalului din DGASPC. Întârzieri la plata indemnizaţiilor de handicap

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Profirica Popescu
17.12.2020, 17:24:52

"Noi alocuri de fonduri" - nici macar titlul nu poti sa-l scrii corect, Catalin Trufasu?!?

0 (2 voturi)
pathfinder
17.12.2020, 17:48:03

De la trufie i se trage. De fapt a vrut sa vada cat de vigilenti suntem. E un ziarist perspicac.

-1 (1 vot)
kevin hoher
17.12.2020, 18:53:22

Lasati bah "zmecherilor", ca voi nu treceti nici un test de clasa a cincea! Nu zic ca turfasu' asta ar fi fro' somitate. Spiru Haret nu permite.

-1 (1 vot)
pathfinder
17.12.2020, 17:25:30

"Noi alocuri de fonduri" Corect.

-1 (1 vot)
Modifică Setările