Noi investiţii la cel mai mare combinat siderurgic din România. Unitatea se digitalizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: LIBERTY Galati
sursa: LIBERTY Galati

LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a lansat o serie de proiecte de digitalizare şi automatizare a proceselor care asigură monitorizarea şi gestionarea cibernetică a producţiei, precum şi îmbunătăţirea interacţiunii cu clienţii şi angajaţii.

 „Grupul nostru îşi propune să transforme LIBERTY Galaţi într-o companie a viitorului prin sustenabilitate, digitalizare şi calificare profesională a echipelor sale. Până în 2030, avem ca scop să devenim sustenabili şi neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, ceea ce presupune atât implementarea unor proiecte de îmbunătăţire a amprentei de carbon, cât şi modernizarea fundamentală a proceselor de producţie. Considerăm că digitalizarea şi automatizarea au un rol crucial în transformarea companiei noastre”, a declarat Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel & Mining.

În prezent, LIBERTY Galati derulează în toate zonele sale de activitate proiecte importante de monitorizare şi management cibernetic al proceselor de producţie, precum:  un sistem de monitorizare a producţiei la toate nivelurile, care oferă în timp real date colectate de la mii de parametri-cheie şi asigură o imagine digitală a proceselor de producţie, a stării tehnice a echipamentelor, a calităţii si volumelor realizate, urmând ca numărul indicatorilor monitorizati să se mărească de câteva ori în perioada următoare;  senzori inteligenţi instalaţi care monitorizează debite, calitatea aerului şi apei şi indicatori chimici, în vederea protejării atât a mediului înconjurător, cât şi a utilajelor;  un sistem automatizat de monitorizare a motoarelor de curent alternativ prin care se culeg date, se trimit în cloud, se analizează şi se emit avertizări privind potenţiale defecţiuni, sistem ce permite echipelor de mentenanţă să evite oprirea neplanificată a acestor motoare. 

 În scopul creşterii eficienţei şi îmbunătăţirii calităţii produselor sale, compania va continua procesul de modernizare a Laminorului de Benzi la Cald şi va instala, până la finalul acestui an, echipamente care vor asista laminarea şi vor uşura munca operatorilor. Acest proiect face parte din seria de investiţii în echipamente automatizate precum linia ultramodernă de acoperire a ţevilor produse de LIBERTY Tubular Products, achiziţionată anul acesta precum şi investiţia în reducerea consumului energetic şi al emisiilor de carbon prin injectare controlată a oxigenului în cadrul procesului de fabricare a fontei lichide, realizată anul trecut. Aceste echipamente sunt complet automatizate şi prevăzute cu elemente de siguranţă, măsură şi control, de ultimă generaţie.

De asemenea, în vederea îmbunătăţirii interacţiunii cu clienţii şi cu angajaţii companiei, au fost lansate mai multe aplicaţii digitale. Aceştia au la dispozitie un set de aplicaţii prin care pot stabili obiective, pot analiza gradul de realizare a acestora şi pot oferi feeback-uri virtuale, în timp ce clienţii beneficiază de o aplicaţie mobilă care le permite o interacţiune mai simplă şi mai eficientă cu echipele LIBERTY Galaţi, având şi rolul unui hub informativ pentru partenerii noştri.

 „Toate aceste proiecte de digitalizare şi automatizare au rolul de a ajuta echipele noastre să producă oţel într-un mod mai sigur şi mai eficient. De aceea, pe de-o parte implementăm în companie programe de recalificare profesională care să ajute echipele existente să folosească echipamentele automatizate iar, pe de altă parte, suntem în căutarea mai multor specialişti IT şi tineri care să îşi folosească expertiza pentru a ne ajuta să facem o diferenţă prin transformarea radicală a industriei noastre.”, a adăugat Aida Nechifor, General Director of LIBERTY Galaţi.

 Noile proiecte de automatizare şi digitalizare susţin strategia globală de sustenabilitate GREENSTEEL a grupului LIBERTY Steel, care îmbină reciclarea fierului vechi cu producerea de energie regenerabilă, precum şi cu introducerea de tehnologii noi şi revoluţionare pentru a reduce emisiile de carbon rezultate din producţia primară de oţel. 

LIBERTY Galaţi este cel mai mare producător integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

  Vă recomandăm şi:

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi sfidează criza: investeşte 13,5 milioane de euro în modernizări

Oţelul românesc este folosit pentru construcţia noii rute feroviare Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite