Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Număr record de infectări cu noul coronavirus în judeţul Galaţi. Spitalele rămân fără paturi libere şi fără medici

0
7 Jul 2020 15:16:21
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Alte 15 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost diagnosticate cu COVID-19. Patru secţii ale unităţii medicale au fost închise şi nu se mai primesc decât cazurile de urgenţă.

Situaţia în judeţul Galaţi devine din ce în ce mai gravă. Alte 15 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au fost testate pozitiv, astfel că numărul angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns acum la 53. Şi 10 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Patru secţii din spital, fiind vorba de Chirurgie 2, Cardiologie, Hematologie şi Medicală 2 au fost închise pentru efectuarea dezinfecţiei terminale. Nu se mai fac internări în unitatea medicală, cu excepţia cazurilor de urgenţă. În total, 145 de cadre medicale de la spitalele din judeţul Galaţi s-au infectat cu noul coronavirus. În acest context, numărul de paturi libere din unităţile medicale este din ce în ce mai mic, ca şi numărul medicilor care acordă asistenţă medicală.

”Avem din ce în ce mai puţine paturi în spitale. Avem în acest moment, 43 de paturi libere pentru adulţi, aici incluzând şi municipiul Tecuci, şi 8 paturi pentru copii. În ATI, în Spitalul Judeţean, pot fi primiţi maxim 7 pacienţi, acum sunt 6. Facem apel către toţi locuitorii Galaţiului la responsabilitate, să aibă încredere în măsurile dispuse de autorităţi, să poarte mască şi să nu se încreadă în fake news-urile lansate de unii care până acum au stat ascunşi şi au ieşit acum la lumină ca să câştige capital. E strict vorba de sănătate publică şi doar prin încrederea în autorităţi şi în măsurile dispuse vom reuşi să trecem peste această situaţie care ne încearcă”, este apelul lui Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi, potrivit news.ro.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. 1.112 gălăţeni au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19, cu 41 mai mulţi decât luni, 6 iulie. Încă o persoană a decedat, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ajungând la 95. 676 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările