Galaţi

articolul anterior articolul urmator

O familie de români a semănat teroare într-un spital din Italia. Medici bătuţi şi o asistentă cu coastele fracturate

48
25 Oct 2021 17:44:48
Autor: Valentin Trufasu
Activitatea camerei de gardă din Ragusa a fost blocată aseară timp de o oră FOTO stiridiaspora.ro
Activitatea camerei de gardă din Ragusa a fost blocată aseară timp de o oră FOTO stiridiaspora.ro

Carabinierii din oraşul Italian Vittoria au intervenit noaptea trecută la un spital din regiunea Ragusa, unde doi români au provocat un scandal monstru. Aceştia ceruseră ca o rudă să fie tratată cu prioritate, iar când li s-a cerut să se calmeze, au luat la bătaie personalul din camera de gardă şi au distrus sala de aşteptare.

Doi români sunt protagoniştii unui incident violent care a avut loc noaptea trecută în camera de gardă a spitalului din regiunea italiană Ragusa. Aceştia au venit la Urgenţe cu o rudă şi au refuzat să îşi aştepte rândul în sala de aşteptare. Un bărbat de 43 de ani şi fiul său de 15 ani au sărit la bătaie la personalul medical, iar în câteva minute au devastat camera de gardă.

Doi medici au fost bătuţi cu bestialitate şi vor avea nevoie de 15 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. O asistentă medicală s-a ales cu două coaste fracturate în urma loviturilor şi a fost internată în spital, medicii estimând că are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Nu a fost suficient pentru cei doi români. Aceştia au distrus şi sala de aşteptare a spitalului şi au aruncat scaunele pe jos. A fost nevoie de intervenţia carabinierilor din oraşul Vittoria pentru restabilirea ordinii. Românul de 43 de ani va fi judecat pentru vătămarea corporală gravă a unui funcţionar public şi ameninţare. Şi fiul său de 15 ani va fi pus sub acuzare pentru aceleaşi infracţiuni, acesta urmând să fie judecat de un Tribunal pentru minori din Catania.

„Aceşti huligani nu au nimic de pierdut”

Directorul spitalului din Ragusa spune că incidentul este de neiertat, mai ales în perioada pe care o traversăm.    

„Un atac în camera de urgenţă este necivilizat oricum, dar dacă este comis de străini cu antecedente penale, infractori cunoscuţi de poliţie, este şi mai rău. Din păcate, este şi previzibil, ceea ce face ca evenimentul să fie şi mai insuportabil. Oamenii care lucrează deja sub presiune, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătăţii, trebuie să se teamă acum şi de cei pe care încearcă să-i salveze şi de familiile lor”, a declarat Angelo Aliquò, directorul general al Unităţii Regionale de Sănătate 7 din Ragusa.

Angelo Aliquò detaliază problemele pe care autorităţile italiene le au de ani de zile cu unii dintre compatrioţii noştri.

„Episodul care a avut loc aseară la Urgenţe la Vittoria este emblematic. Aceşti huligani oribili care au atacat şi au bătut medicii şi asistenta nu au nimic de pierdut, au drepturi ca oricare dintre noi, dar nu par să fie obligaţi să respecte regulile noastre de civilizaţie. Fură, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi, bat, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi din nou, uneori chiar înainte ca poliţia şi carabinierii să îşi termine actele. Sistemul nostru nu favorizează siguranţa personalului medical, a forţelor de ordine sau a cetăţenilor (noaptea trecută, camera de urgenţă a fost blocată timp de peste o oră). Nu ar trebui să ajungem la astfel de situaţii pentru a înţelege că cetăţenii trebuie să fie protejaţi şi că securitatea în zonă trebuie să fie sporită. Să ne dăm seama că forţele de poliţie sunt insuficiente ca număr”, mai spune directorul spitalului din Ragusa, citat de La Sicilia.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Conflict între doi bărbaţi, după o şicanare în trafic, în Bucureşti. Cei doi s-au agresat reciproc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
25.10.2021, 17:53:51

Este regretabil faptul ca in acest caz polițiștii italieni nu au folosit pistoalele din dotare.

+37 (37 voturi)
Taranul Vasile
25.10.2021, 18:00:50

Asta fiindca rromanii au drepturi. Legile sunt facute si exploatate in favoarea infractorului. In plus , inchisorile din vest nu mai sunt temute, sunt doar o binemeritata pauza all inclusive. Traiasca CEDO.

+8 (34 voturi)
Roy Peters
25.10.2021, 18:14:22

"Academicienii" diasporeni, alaturi de satra penitenciabila, impropriu numita clasa politica, sunt valori eterne ale spiritului valah care fundamenteaza emblematic zabrautiul UE.

-14 (22 voturi)
Sandu Anghel
25.10.2021, 18:19:43

Acesti rromani pot fi calmati doar cu o combinatie foarte eficienta de plumb si praf de culoare cenusie! Medicamentul se absoarbe prin piele, in orice zona a corpului si trebuie administrat cu viteza maxima! Efectul este garantat si permanent!

+4 (20 voturi)
gee mama
25.10.2021, 18:24:09

?!!! Poate pun o vorbă bună băieților de la M.af.ia că rezolvă ei problema....

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările