Galaţi

articolul anterior articolul urmator

O nouă variantă Omicron circulă prin Europa. Cercetătorii încearcă să afle dacă este mai periculoasă decât tulpina iniţială

10
27 Jan 2022 19:37:04
Autor: Cornelia Mazilu

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, avertizează că o nouă sub-variantă Omicron circulă deja în mai multe ţări. În Danemarca, ea a început să înlocuiască varianta Omicron originală, susţine epidemiologul român.

Noua variantă derivată din Omicron a fost denumită BA.2 şi a fost detectată în mai multe ţări ale lumii, în special în Europa. De exemplu, în Danemarca a devenit dominantă în faţa variantei Omicron. Cercetătorii trebuie să stabilească dacă este mai periculoasă decât tulpina iniţială, susţine dr. Emilian Popovici. 
 
„Aşa cum era de aşteptat o nouă variantă derivată din Omicron (BA.1) şi identificată ca sub-varianta BA.2 circulă în Danemarca, Suedia, Marea Britanie, India şi alte 36 de ţări. 
 
Faptul că în Danemarca aceasta a devenit dominantă în faţa variantei Omicron poate fi un argument solid pentru o transmisibilitate foarte crescută dar până acum fără modificări privind gravitatea formelor de boală generate. Cercetătorii vor veni cu noi precizări în perioada următoare !”, a transmis dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. 
 
Dr. Emilian Damian Popovici, şeful disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie " Victor Babeş " din Timişoara şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie.
   

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”
 

Chirurgie a disperării în timpul pandemiei. Reputat medic: „Nu credeam să apuc astfel de vremuri”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Niculaie Ionel
27.01.2022, 21:15:43

Tovarăși dragi, grija aia banala a dispărut din nomenclatorul “bolilor” uzuale? Nu o mai contactează nimeni? Ca sa vezi minune: am eradicat-o!🤮

-1 (3 voturi)
Niculaie Ionel
27.01.2022, 21:28:43

Gripa…

+1 (1 vot)
Ilie de la sculărie™
27.01.2022, 21:40:15

1. Din moment ce se poarta masca, da.. prea mai exista gripa aia banala. 2. Tu cauta cate decese de "gripa banala" erau inainte intr-un sezon rece si vei vedea ca nu exista comparatie. Ai acces la internet, iti ia cateva secunde. 3. Nu mai prelua gogosi perpetuate de unii mai varza ca tine.

+5 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
27.01.2022, 21:52:03

Comentariu considerat abuziv.

vasile preda
27.01.2022, 21:56:58

pinochio

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările