Galaţi

articolul anterior articolul urmator

O tânără din România candidează la Consiliul Local din Trieste, Italia. Ce spune despre decizia ei

0
21 Sep 2021 11:16:25
Autor: Cornelia Mazilu
Iulia Daniela Negru a lucrat în România ca jurnalist, sursa: Facebook
Iulia Daniela Negru a lucrat în România ca jurnalist, sursa: Facebook

Iulia Daniela Negru, o fostă jurnalistă din România, candidează în oraşul Trieste, din nord-estul Italiei, la Consiliul Local. A ajuns în oraşul italian ca studentă Erasmus de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, iar după studii a decis să rămână  să lucreze ca profesor de limba engleză.

Într-un interviu pentru Gazeta Românească, Iulia Negru povesteşte că a a ajuns în Italia în anul 2004 ca studentă Erasmus de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Oraşul de la Mării Adriatice a fost pentru Iulia „dragoste la prima vedere”, aşa că a decis să rămână să studieze şi să lucreze acolo.

„În ultimii 5 ani am lucrat ca voluntar în Asociaţia Italo-Română Danubio. Voluntariatul este ceva ce fac din timpul liceului. Eram activă la centrul ecologic din oraşul meu natal, lucram ca jurnalistă pentru Viaţa Liberă şi mă gândeam cu îngrijorare la viitor”, spune Iulia.

În Italia, tânăra a avut mai multe slujbe, de la liber profesionist, traducător şi interpret cu franceză, engleză, italiană, română, până la profesor la Universitatea din Trieste.

De curând, Iulia a decis să se implice mai mult în viaţa comunităţii în care trăieşte şi a anunţat că va candida la Consiliul Local din Trieste, pe o listă civică.

„Am decis că a venit timpul să mă dedic comunităţii din care fac parte, mai întâi, şi oraşului care mi-a dăruit viaţa pe care mi-am dorit-o dintotdeauna”, a mărturisit Iulia Negru, pentru Gazeta Românească.

Vă recomandăm şi:
 
Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume
 
Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările