Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Observaţii astronomice  şi conferinţe la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
23 Sep 2019 17:14:52
Autor: Valentin Trufasu
Foto: CMSN
Foto: CMSN

În perioada 27-28 septembrie 2019, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Bucharest Science Festival, organizează “Zilele Ştiinţei la Planetariu”, eveniment de promovare a ştiinţei care se constituie într-o serie de conferinţe şi observaţii astronomice pentru public, intrarea fiind liberă.

În prima zi, 27 septembrie, activităţile vor începe în Sala Auditorium, de la ora 18,00, cu o conferinţă pe teme astronomice. În intervalul 20,00 – 22,30, publicul este invitat la observaţii astronomice de noapte, pe Terasa de Observaţii Astronomice a muzeului (doar dacă vremea va fi favorabilă pentru observaţii). Sâmbătă, 28 septembrie, conferinţa cu subiecte din lumea astronomiei va începe de la ora 19.00, iar observaţiile astronomice vor fi de la ora 20.30 până la ora 22.30.

Intrarea la „Zilele Ştiinţei la Planetariu” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este liberă în intervalul 18,00 – 22,00 (vineri, 27 septembrie 2019) şi 19,00 – 22,00 (sâmbătă, 28 septembrie 2019).

Înfiinţat în 2013, Bucharest Science Festival îşi propune să contribuie la extinderea culturii ştiinţifice în societate şi să încurajeze educaţia STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor.

Desfăşurat anual în ultima săptămână din septembrie, prin intermediul a peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din ştiinţă, Festivalul oferă posibilitatea înţelegerii importanţei acestora, ilustrând impactul pe care îl au în viaţa noastrã de zi cu zi, fie că este vorba de fuziunea nucleară sau de robotică, de explorarea spaţială sau de medicină.

Începând de la a treia ediţie, în paralel cu evenimentele din Bucureşti, se organizează Zilele Ştiinţei în mai multe localităţi din ţară. Anul acesta, pe lângă Galaţi, vor fi evenimente similare de promovare a ştiinţei la Constanţa, Timişoara şi Adjud.

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii